Full trøkk på Vinterrock – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 46
Bilde 2 av 46
Bilde 3 av 46
Bilde 4 av 46
Bilde 5 av 46
Bilde 6 av 46
Bilde 7 av 46
Bilde 8 av 46
Bilde 9 av 46
Bilde 10 av 46
Bilde 11 av 46
Bilde 12 av 46
Bilde 13 av 46
Bilde 14 av 46
Bilde 15 av 46
Bilde 16 av 46
Bilde 17 av 46
Bilde 18 av 46
Bilde 19 av 46
Bilde 20 av 46
Bilde 21 av 46
Bilde 22 av 46
Bilde 23 av 46
Bilde 24 av 46
Bilde 25 av 46
Bilde 26 av 46
Bilde 27 av 46
Bilde 28 av 46
Bilde 29 av 46
Bilde 30 av 46
Bilde 31 av 46
Bilde 32 av 46
Bilde 33 av 46
Bilde 34 av 46
Bilde 35 av 46
Bilde 36 av 46
Bilde 37 av 46
Bilde 38 av 46
Bilde 39 av 46
Bilde 40 av 46
Bilde 41 av 46
Bilde 42 av 46
Bilde 43 av 46
Bilde 44 av 46
Bilde 45 av 46
Bilde 46 av 46

Full trøkk på Vinterrock

Som det yngste bandet under årets Vinterrock sto Szymon Lowisz, Sondre Fossum og Brage Løvfald i The Earthquake ikveld på scenen på Torvastad skole og kultursenter. Til tross for litt nerver var gutta klare til å levere.

De har spilt sammen siden 5.klasse og opptrådt under Vinterrock og Sommerrock flere ganger tidligere. Ikveld entret de nok en gang scenen, og kunne lokke med blant annet to av sine egenproduserte låter. 

– Vi har jo spilt under konseptet Sommerrock og Vinterrock flere ganger, men vi er likevel litt nervøse i forkant, avslører de med et smil. 

For kvelden deler de scenen med Markus Matland Trio, Painchain, Retørn, Emilie Røine Østebø, Heimland, Sarah Linn, Pollution, Linn Isabel, Good Intentions, Spetakkel, Palmface. Og selv om de andre er eldre enn gutta i The Earthquake blir de ikke skremt bort av den grunn. 

– Det er ganske gøy i grunn, selv om de er eldre. Det er alltid slik at du tror du skal gjøre det dårlig og slikt under konserter siden vi er yngre, men etterpå konserten så føles det bare godt, forteller Brage.

Ble inspirert av andre
Alle av bandets medlemmer går på Torvastad skole og ideen om å starte egett band kom etter inspirasjon av andre som hadde gjort det samme. Og at øvingslokalet er rett rundt hjørnet gjør at friminuttene ofte får et musikalsk preg. 

– Vi så på noen andre kids som gjorde det, og det så veldig gøy ut. Vi kan starte band her på skolen når vi går i femte klasse, så da gjorde vi det, forteller gutta, som idag går i 7.klasse.

The Earthquake spiller Rock og Pop/Rock og skriver sine egne låter, men ikke alle er blitt like bra ifølge de selv. 

– Vi har hatt veldig mange egne låter, men noen av de var bare dårlige så vi spiller de ikke lenger, ler de og legger til: – Vi bare «delete’a» de. Så nå har vi to egne låter.

– Men når vi lager låter så starter det ofte med at en av oss plutselig finner på noe så lager vi alle videre på det. For eksempel at vi sitter i mattetimen og skriver tekst, smiler de lurt. 

For Emilie Røine Østebø har Vinterrock blitt en fast tradisjon. Det var også her hun sto på scenen for første gang tilbake i 2013.

Blitt en tradisjon
På scenen i kveld sto også Emilie Røine Østebø. Med seg hadde hun Markus Aarøy Vikse på bass og Johan Nes på trommer. For de har Vinterrock blitt en årlig tradisjon. 

– Når jeg begynte så var vi de små, så var de andre de store. Nå er vi de store, ler Aarøy Vikse og legger til: – Og det er kult, at det kommer flere nye slik som The Earthquake. Det er kult at de blir med og spiller.

– Jeg synes Per Steinar er veldig flink til å gi nye band sjansen til å spille, sier Emilie. Som selv debuterte som artist for første gang på scenen under Vinterrock tilbake i 2013. 

At Vinterrock er en viktig arena for lokale artister og band er trioen ikke i tvil om. 

– Det er det som gjør at vi fant dette miljøet og kunne begynne å spille i band. Inspirasjon og en plass å vise seg frem er viktig. Det gir et spark i ræva til å komme seg ut og ikke bare øve alene på rommet sitt, konstanterer Markus.

– Det er her vi begynte. Det er dette som har vært arenaen som vi har kunne stått på helt fra begynnelsen. Så da er det kjekt at det føles som «hima» når vi spiller her, legger Nes til.

Storfornøyd med kvelden
Pådriver bak arrangementet, kulturhusleder Per Steinar Lie, sier seg godt fornøyd med årets Line-up og oppmøte.

– Jeg er kjempe fornøyd med oppmøtet. Alt funker som det skal. Det er passelig kaos sånn som det skal være. Bra med folk og god stemning, sier han. 

Han har lenge ønsket å se flere nye fjes under konsertene, og i kveld har de lykkes med det. 

– Jeg føler det er en liten oppgang med publikum i år. Før så har det kanskje vært mye at det har vært gruppene som har sett på hverandre, men idag har jeg sett mye ukjente fjes, som ikke selv står på scenen. Så det er kjekt, utdyper han. 

Et av hovedmålene bak arrangementene er å gi ungdommen en arena for å møtes og vise seg frem på. Lie prøver å sette sammen en mix av både nye og mer erfarne band når artistene skal bookes. I år er headlinerne Palmface. 

– I år har vi valgt å gå for Palmface som headliner. De har jo sitt utspring i dette miljøet og har blitt litt større enn det som er vanlig her. Det er et band mange liker, sier Per Steinar og gleder seg til resten av kvelden.

 

Se bildeserie  øverst i saken. Oppdateres utover kvelden.