Eiendomsmegler Vest med betydelig økning i Karmøy – Hnytt

Siste:

Salgsleder ved Eiendomsmegler Vest, Reidar Vik er godt fornøyd med veksten i Karmøy gjennom hele 2018 og forteller at den gode trenden fortsetter i starten på 2019
Salgsleder ved Eiendomsmegler Vest, Reidar Vik er godt fornøyd med veksten i Karmøy gjennom hele 2018 og forteller at den gode trenden fortsetter i starten på 2019

Eiendomsmegler Vest med betydelig økning i Karmøy

Knapt et år etter at Eiendomsmegler Vest etablerte kontor i Veakrossen har de tatt kraftig grep om boligmarkedet i Karmøy

NÆRINGLIV: Da Eiendomsmegler Vest etablerte kontor i Veakrossen i mars i fjor hadde selskapet en markedsandel på 2,17 prosent i Karmøy.

– Dette var et tall vi ikke var fornøyd med og som gjorde at vi besluttet å etablere oss her, sier Reidar Vik som er salgsleder ved Eiendomsmegler Vest sitt kontor i Karmøy og Haugesund.

Mer enn forventet

Etableringen gav umiddelbart merkbare resultater for meglerkontoret som økte omsetningen måned for måned og kvartal for kvartal gjennom hele året. Da rapportene tikket inn i på tampen av året viste oversikten at de hadde oppnådd en markedsandel på 17,6 prosent i desember måned og syv prosent i Karmøy i 2018.

– Vi hadde sett for oss å nå ti prosent i løpet av ett år. Så vi er veldig fornøyd med resultatene som foreligger, sier Vik.

Les også: Eiendomsmegler Vest åpnet Karmøy-kontor

Tilstedeværelse

Han har følgende teori om Eiendomsmegler Vekst sin kraftige økning i Haugalandets største kommune;

– Det er nok tilstedeværelsen som er det aller viktigste. Så har vi flinke meglere som jobber her og som har gjort en god jobb, forklarer han.

Selger raskere

Ved kontoret i 2. etasje i senteret i Veakrossen jobber det til daglig to meglere og en en saksbehandler. Selv er Reidar Vik tilstede ved Karmøy-kontoret en dag i uka og registrerer at boligsalgene går raskere unna i Karmøy enn resten av regionen.

– Dersom man sammenligner Karmøy med de andre kommunene på Haugalandet, så hadde Karmøy i 2018 en gjennomsnittlig omsetningstid på 78 dager. For Haugalandet forøvrig var tallet 92 dager, sier han.

Høyere pris

I tillegg til at boligene i Karmøy gikk raskere unna, oppnådde de også en høyere pris enn gjennomsnittet i resten av kommunene i distriktet.

– Karmøy sin gjennomsnitt-omsetning var i fjor på rundt 2,4 millioner kroner for hver bolig, mens for resten av Haugalandet var gjennomsnittsprisen rundt 2,3 millioner kroner, opplyser Vik.

Lavere kvadratmeterpris

Mens prisene totalt sett var høyere i Karmøy enn resten av kommunene på Haugalandet i fjor var kvadratmeterprisen noe lavere her. I følge tall som vik har fremskaffet viser gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Karmøy 19.340 kroner i fjor, mens på Haugalandet var snittprisen pr kvadrat på 22.790 kroner.