– Det finnes utrolig mye bra rocketalent her i distriktet – Hnytt

Siste:

Vinterrock arrangeres på lørdag. Her fra fjorårets arrangement.
Vinterrock arrangeres på lørdag. Her fra fjorårets arrangement.
Ida Waage Hansen

– Det finnes utrolig mye bra rocketalent her i distriktet

Lørdag fra klokken 18.00 og utover står Haugalandets unge musikkfremtid på scenen på Torvastad når Vinterrock blir arrangert.

TORVASTAD: Vinterrock har blitt arrangert i en tiårsperiode, og lørdag er scenen klar til å ta imot Haugalandets musikktalenter på Torvastad.

– Vinterens store høydepunkt for rocken, kommer det fra arrangør Per Steinar Lie. Han utdyper:

– Vi kjører et utrolig bra tidsbilde på den lokale «up and coming»-musikken som rører seg her.

I år er det lokale Palmface som er høyaktuelle med ny EP som er på toppen av plakaten. I tillegg spiller blant annet Pollution, som vant Karmøymesterskapet i pop og rock og fikk Sondre F. Dahles minnefondstipend i fjor.

– De er veldig «keen» på å komme seg ut i verden med å lage plate. Det samme er Emilie Røine Østebø og Linn Isabel Eielsen som er aktuelle på mange fronter, sier han og legger til at det er høy kvalitet i år.

Per Steinar Lie. Arkivfoto: Ivar Benjamin Østebø.

Mot strømmen

Lie ser at de unge artistene her lokalt går noe mot strømmen ellers nasjonalt.

– Det er ungdom som tar opp instrumenter. Det har gått litt ned, men så føler vi at vi her er med på å bevise at det finnes utrolig mye bra rocketalent rundt her i distriktet, sier Lie, som gleder seg til lørdagens arrangement.

Oppfordrer ungdom til å komme

Lie ser at det ofte er lokale band som ser på lokale band når de arrangerer konserter. Nå oppfordrer han resten av ungdommen å møte opp.

– Jeg håper at den vanlige ungdommen som ikke har gått på rockekonsert før, som ikke er vant med å gå, at de hadde tatt seg turen ut her. Det hadde vært kjekt. Det er ikke meningen at det skal være et lukket selskap for band. Det er et åpent arrangement for ungdom, så de ønskes velkomne, sier Lie, som ønsker at arrangementet skal bli en plass for de som ikke spiller å besøke også.

– Det er jo en kveld for ungdommen, legger han til.