Hywind får nytt navn og forlenget levetid – Hnytt

Siste:

Foto: Equinor
Foto: Equinor

Hywind får nytt navn og forlenget levetid

NÆRINGSLIV: Verdens første flytende vindturbin som står plassert vest av Karmøy får forlenget liv. Det er klart etter at UNITECH Offshore og Equinor har inngått avtale om at UNITECH overtar Hywind Demo.

– Turbinen vil få nytt navn og vil benyttes for infrastruktur til forskningsprosjekter, utvikling av ny teknologi og innen opplæring og trening, heter det i en pressemelding.

– Når UNITECH Offshore overtar eierskap og drift av turbinen, er det med stolthet og forventninger. Pionerarbeidet som ble til denne historiske vindturbinen skal over i en ny fase og gjøres tilgjengelig for forskning og teknologiutvikling som en del av «Sustainable Energy Ocean Test Facility» og til glede for alle som er opptatt av Sustainable Energy til havs», uttaler UNITECH CEO, Gunnar Birkeland.

Skifter navn

Han forteller at turbinen fra 1. februar 2019 vil få nytt navn; «UNITECH Zefyros by Hywind Technology».

Daglig leder Arvid Nesse og Equinors styremedlem Nenad Keseric i Metcentre på Karmøy er svært fornøyde med at UNITECH Offshore overtar eierskapet til Hywind Demo, og at turbinen forblir plassert utenfor Karmøy for videre utprøving og demonstrasjon av nye teknologier.

Turbinen skal levere strøm til Karmøy tilsvarende 400 husstander hvert år i nye 10 år.

Fra venstre: Gunnar Birkeland ,Dr. Nenad Keseric, Leif Delp, Stig Walle, Anders Wikborg, Morten Tufte, Svein-Egil Dretvik, Arne Eik Fremme fra venstre: Mona Riis og Bernt Hellesøe. Foto: Jennifer Barwick