Kraftig økning i utlånet ved biblioteket på Norheim – Hnytt

Siste:

Biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid
Biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid

Kraftig økning i utlånet ved biblioteket på Norheim

KULTUR: Karmøy folkebibliotek kan se tilbake på et år med god vekst i utlånet blant annet på hovedbiblioteket i Kopervik der besøket øket med nesten 14 prosent i 2018.

Men veksten der var knapt halvparten av hva man opplevde ved avdelingen på Norheim som kan se tilbake på en økning i utlånet på hele 35,3 prosent i fjor.

– Vi tror det kan ha en viss sammenheng med at Haugesund folkebibliotek har delvis stengt, for vi har mange lånere fra både Haugesund og Tysvær både på Norheim og i Kopervik, sier biblioteksjef, Hanne Mulelid.

Godt besøk i jula

Biblioteket på Norheim var først ut til å bli såkalt meråpent der publikum kan låse seg inn fra 07.00 om morgenen til 23.00 på kvelden. Mulelid opplyser t mange benyttet seg av denne muligheten i jula på bibliotekene rundt om i kommunen.

– Loggen i systemet viser at biblioteket var besøkt i hele romjula, til og med på juleaften og nyttårsaften. Hele 451 personer var innom biblioteket i jula, og selve juleaften var siste personen ute kl. 22.15. Vi hadde besøk av både familier, studenter som brukte lesecellene til studieplass i juleferien, brukere som leste aviser eller hentet reserverte bøker og leverte lånt materiale, sier hun.