50-åring har tilstått drapet. Se politiets pressekonferanse – Hnytt

Siste:

50-åring har tilstått drapet. Se politiets pressekonferanse

HAUGESUND: Mannen i 50-årene som er siktet for drap i Haugesund natt til 1 nyttårsdag har i avhør i dag tilstått å stå bak drapet, opplyser politiet i en pressemelding.

– Mannen som er siktet for drap på sin samboer i Haugesund natt til første nyttårsdag, har i nye avhør med politiet i dag forklart at han står bak drapshandlingen. Han har likevel ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Mannen har i tidligere avhør knyttet seg til hendelsen, men har ikke erkjent straffeskyld opp mot selve drapshandlingen, opplyser politiet som har innkalt til pressekonferanse klokken 16.30.

– Han ga i starten av avhøret i dag uttrykk for at han ville endre forklaring, og har forklart at han står bak drapshandlingen mot sin samboer. Siktede har tidligere forklart at han handlet i nødverge og at hendelsen var et uhell, men dette har han nå gått bort ifra. Siktede har avgitt en forholdsvis detaljert forklaring om hendelsesforløpet. Ifølge siktede har det vært en krangel mellom ham og avdøde forut for handlingen. Hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffeskyld, samt eventuelt motiv for handlingen, vil bli tema for videre avhør, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker.

Frigir navnet

Avdøde er 49 år gamle Anne Kari Bjelland. Navnet frigis i samråd med de pårørende, selv om formell identifisering ikke forventes før tidligst i morgen. Som politiet hele tiden har understreket, er det imidlertid ikke grunn til å tro at avdøde er en annen person enn kvinnen som bodde i huset. Bjelland etterlater seg tre barn, hvorav ett barn er mindreårig. Barna er Bjelland og siktedes felles barn.