– Det er et annerledes rom – Hnytt

Siste:

Sokneprest i Avaldsnes menighet, Lars-Tore Anda, ledet gudstjenesten søndag.
Sokneprest i Avaldsnes menighet, Lars-Tore Anda, ledet gudstjenesten søndag.
Bilde 1 av 6
85 personer deltok under gudstjenesten.
85 personer deltok under gudstjenesten.
Bilde 2 av 6
Bilde 3 av 6
Margunn Thuestad ønsker folk velkommen.
Margunn Thuestad ønsker folk velkommen.
Bilde 4 av 6
Bilde 5 av 6
Bilde 6 av 6

– Det er et annerledes rom

På grunn av restaurering av Olavskirken vil gudstjenestene nå finne sted på Karmel på Avaldsnes. Søndag samlet rundt 85 personer seg til årets første søndagsgudstjeneste.

AVALDSNES: Olavskirken skal nå pusses og fikses opp både på utsiden og på innsiden. Arbeidet vil holde på i et år. Sokneprest i Avaldsnes menighet, Lars-Tore Anda, ledet søndag den første gudstjenesten i menighetshuset Karmel på Avaldsnes.

– Vi har hatt gudstjenester her en gang i måneden i mange år. Forskjellen nå blir at vi skal ha alle her. Det vil jo vise seg hvordan det blir. Men det har vært kjekt å ha gudstjenester her tidligere, forteller Lars-Tore Anda.

I løpet av året skal menigheten nå satse mer på samlinger for barn.

– Det er jo et annerledes rom, men det gir oss også andre muligheter. Vi skal ha barnesamlinger nesten hver gang. Dette har vi hatt en gang i måneden tidligere når vi har vært på Karmel. I kirken har vi ikke hatt muligheten da det ikke er rom og plass til det.

Les også: Nå er Olavskirken tømt

– Blir greit

Det har tidligere kommet mellom 60 og 100 personer når menigheten tidligere har hatt gudstjenestene sine på Karmel. Søndag hadde 85 personer tatt turen innom menighetshuset. Blant disse var Margunn Thuestad, som i dag ønsket alle velkommen i døren.

– Jeg tror det blir greit å være her. I Kopervik måtte de også ha gudstjenestene i midlertidige lokaler mens de bygget ny kirke, og det gikk fint det. Jeg tror folk godtar det. Vi er jo vant med å være her en gang i måneden. Så håper vi det blir bedre i kirken når arbeidet der er ferdig.