Familien har hatt samme juletre i tre år på rad. Nå skal det hvile i hagen frem til neste jul – Hnytt

Siste:

Foto: Privat
Foto: Privat

Familien har hatt samme juletre i tre år på rad. Nå skal det hvile i hagen frem til neste jul

KARMØY: For tredje år på rad har Einar Tollaksvik og familien på Ådland hatt samme juletre i stuen. 1. nyttårsdag ble treet plantet tilbake i hagen med håp om at det også kan brukes ved neste julehøytid.

– For vår del handler det om å være bevisst i forhold til bruk og kast, sier Einar Tollaksvik, som er over gjennomsnittet opptatt av å stelle godt med juletreet.

(Saken fortsetter under bildet)

Juletreet på plass i hagen på Ådland.

Kjøpte tre med røtter

For tre år siden kjøpte han familiens juletre på Plantasjen. Treet hadde fremdeles røtter og var den gang rundt 1.20 meter høyt. Siden den gang har treet vekslet på en tilværelse både ute og inne og har vokst seg stadig større.

– Når jeg skal ta det inn til jul så må jeg spa godt rundt det, slik at jeg får med godt med jord og ikke ødelegger røttene. Så setter jeg treet oppi en søppelsekk og plasserer det i en korg som vi dekorerer, forklarer han.

Tollaksvik forteller at treet med tilhørende jord og røtter får vann hver eneste dag når det står innendørs i julen. Ellers i året får det gjødsel og en og annen stuss på grenene.

Nå satser han på at juletreet klarer seg godt frem mot neste sesong.

– Etter å ha stelt det litt, skåre litt av det å plantet det ut igjen så prøver vi på et fjerde år med samme tre, sier han. 

– Blir det ikke enklere å bytte det ut med et plastikk-tre?

– Nei, er du gal! Jeg er alt for tradisjonell og tro i forhold til det. Ekte juletre må man ha, slår Tollaksvik fast.

Les også: Se bilder av lesernes juletrær

Nicoline ved familiens juletre. Foto: Siv Johanne Sjøen Tollaksvik