– Vi har aldri vært finkulturens yndlinger – Hnytt

Siste:

Slogmåkane i Skudenes.
Slogmåkane i Skudenes.

– Vi har aldri vært finkulturens yndlinger

KULTUR: I 2019 feirer shantykoret, Slogmåkane 15-års jubileum. I løpet av disse årene har koret fra Karmøy gitt ut fem plater, og blant annet sikret seg en 3. plass i Norske Talenter.

– Vi har aldri vært finkulturens yndlinger eller hete objekter på lokalradioen eller NRK. Vi tør likevel påstå at vi er et av landets mest unike musikalske konsepter, et godt rocka band med et 20 manns kor uten dirigent, som fyller opp festivaltelter og skaper stemning og begeistring, sier korets pressetalsmann, Svein Sjøen. 

Se video: Slogmåkane sin konsert i Skudeneshavn

Allsidig

De har selv regnet ut at medlemmene i Slogmåkane til sammen representerer over 800 år med sceneerfaring.

– Det finnes knapt et danselokale på Vestlandet som ikke, på et eller annet tidspunkt siden 1965 har hatt en Slogmåke på scenen. Hooligans, Rebells, Riksveg 14, Blue Steelongs, Zero, Scala og flere av de andre kjente danseorkestrene på Karmøy gjennom 60-, 70- og 80-tallet har også på et eller annet tidspunkt hatt en Slogmåke med på laget. Det samme har 3 Busserulls og Vestlandsfanden, legger de til. 

Shantykoret er ettertraktet på festivaler og konserter i inn og utland, og på nyåret setter medlemmene seg på flyet og reiser til India der de skal delta på World Music Fest i Chenna.

Foruten dette har de så langt følgende spilleplan for 2019:

2. januar:          World Music Fest, Chennai India

23 februar:         Krakow, Polen

6. April:                Live Talkshow, Haugesund

10. April:             Privat arr.

11. Mai:               Stavanger

18. Mai:               Grimstad

1. juni:                 Langesund

8. juni:                 Kopervikfest