«Konsert på hjul» – Hnytt

Siste:

Elina Haavik Dale, spaltist i Karmøynytt.
Elina Haavik Dale, spaltist i Karmøynytt.

«Konsert på hjul»

(Elina Haavik Dale er student og blogger. 19-åringen skriver blant annet om sitt liv med cerebral parese og epilepsi).

ELINAS STEMME: Jeg elsker å dra på konserter, oppleve byens uteliv, musikk og være sosial. Jeg liker for det meste all mulig musikk, men mest popmusikk.

Men; det kreves god tilrettelegging for oss som sitter i rullestol for å gå på konsert. Det kan være vanskelig å komme seg frem, fordi folk ikke ser seg for eller tar hensyn. Folk som ikke sitter i rullestol er faktisk mye høyere enn meg, derfor kan det være vanskelig å se scenen. Noen arrangører legger til rette for rullestolbrukere og lager egen HC plass. Av og til fungerer det veldig bra, med bra sikt og lett tilkomst. Andre ganger ikke så bra; det kan være vanskelig å komme seg frem, eller at elektriske rullestoler er tunge og ikke kommer seg opp på handikaprampen. Heldigvis pleier toalettene å være bra og lette å bruke.

Gress og regn er en stor fiende for meg når det gjelder konserter; da kjører rullestolen seg fast. På de fleste festivaler pleier det som regel å regne. Jeg husker da jeg var på «Den festivalen i vangen», det pøsregnet og det var gress og «sorpa» overalt. Rullestolen satte seg fast i gresset da jeg skulle under tak.  Det måtte fire mann til for å få meg løs. Jeg ble «litt» skitten kan du vel si.

Siden jeg trenger hjelp for å dra på konserter, har jeg noe som heter ledsagerbevis. Et ledsagerbevis betyr at jeg kan ta med en assistent gratis på ulike konserter. Dette går derimot ikke helt problemfritt. Det er ikke alle som vet hva det er, og noen tar ikke imot ledsagerbevis. Dette ble en stor sak da jeg skulle på russetreff i Kongeparken, men heldigvis gikk det bra til slutt. Faktisk ble konserten med Macklemore min beste konsertopplevelse noensinne. Her var ikke alt tilrettelagt, men med så bra musikk, ble det en veldig god opplevelse likevel. Jeg hadde med meg to assistenter på treffet.

Hvordan er så min drømmekonsert? Min drømmekonsert er på et hardt underlag, tilrettelagt slik at jeg kan komme litt opp i høyden, lett tilkomst til drikkevarer, gjerne med en flott date (Ja, jeg er singel!), og selvsagt med god musikk!