Lager julefeiring på Håpets Havn – Hnytt

Siste:

Siv Elisabeth Risdal (t.v) og resten av de frivillige medarbeiderne ved håpets Havn vil lage en hyggelig julekveld for alle som ønsker å delta, på 1. juledag. Foto: Kent Olsen
Siv Elisabeth Risdal (t.v) og resten av de frivillige medarbeiderne ved håpets Havn vil lage en hyggelig julekveld for alle som ønsker å delta, på 1. juledag. Foto: Kent Olsen

Lager julefeiring på Håpets Havn

ÅKREHAMN: I år samler Håpets Havn ensomme og andre til julefeiring i kafeen på Åkra på 1. juledag. Der vil det bli servert julemiddag med pinnekjøtt og Dronning Maud-dessert, og det blir anledning til å få med seg både gaver og matvarer hjem fra kvelden.

– Vi merker at behovet er enormt og ser frem til å lage en hyggelig ramme rundt denne kvelden, sier Siv Elisabeth Risdal som er styreleder ved Håpets Havn.

Julekos

I fjor hadde de åpen kafe på julaften, mens dette året har de valgt å invitere alle som ønsker å komme på 1. juledag i stedet. Også i år håper de at folk vil bidra med både mat og julegaver slik at de kan skape en hyggelig ramme rundt arrangementet som begynner klokken 16.00.

– Om noen vil bidra med en julepresang så blir vi veldig glade for det. Vi setter også pris på om man merker gaven med kjønn og alder slik at vi er sikre på at gaven passer til dem som får den, sier Risdal.

Samlet inn penger

Hun merker allerede ekstra engasjement i lokalmiljøet blant unge og gamle som vil bidra til arbeidet deres. Senest for noen dager siden var det tre 9. klassinger ved Åkra ungdomsskole som solgte nystekte lapper og kaker på Amfi-senteret i Åkrehamn til inntekt for arbeidet til Håpets Havn. Salget bidro til at Risdal og medhjelperne fikk overrakt 920 kroner fra ungdommene.

– Pengene kommer alltid godt med, sier styrelederen som også håper at flere frivillige medarbeidere vil melde seg fremover.

9. klassingene hadde valgfag på ungdomsskolen der innsats for andre stod på agendaen. Elevene; Marte, Natalie og Thea Marlene solgte lapper og bidro med over 900 kroner til Håpets Havn. Foto: Privat

Trenger frivillige

Hun forteller at behovet for hjelp er stort og at folk kommer fra hele distriktet for å hente mat og møtes i Håpets Havn.

– Dersom det er friske pensjonister, nordsjøarbeidere eller andre som har ledig tid så er alle hjertelig velkommen til å være med i arbeidet vårt, sier hun.

Risdal oppfordrer folk til å ringe eller ta kontakt via deres Facebook-sider.

Håpets Havn har åpent på dagtid fra mandag til fredag og har utdeling av matvarer på onsdager. I tillegg til dette har de et omfattende arbeid med å kjøre rundt og innhente maten hos lokale butikker.

Viktige støttepartnere

I tillegg til frivillig innsats opplever hjelpeorganisasjonen at lokale bedrifter støtter opp om arbeidet. Forrige uke arrangerte de en sammenkomst for sponsorene hvor de fikk møte ildjselene og brukerne deres i kafeen.

– Det var en hylles-kveld til sponsorene våre som er med å støtter dette viktige arbeidet, sier Risdal som håper at enda flere vil støtte opp om arbeidet deres fremover.