Juletyv stakk av med reinsdyret – Hnytt

Siste:

Det tok ikke lange tiden før en ny juledekorasjon lyste opp i mørket på Austre Karmøyveg.
Det tok ikke lange tiden før en ny juledekorasjon lyste opp i mørket på Austre Karmøyveg.

Juletyv stakk av med reinsdyret

I helgen opplevde Harald Olsen at reinsdyret han så fint hadde pyntet med utenfor innkjørselen sin ble stjålet. Igjen lå kun ledningen, omformeren og en liten sjokolade.

Det var lørdag Harald først merket at det hadde vært ubudne gjester på besøk. Det lysende reinsdyret som han hadde satt opp ved innkjørselen på Austre Karmøyveg var plutselig borte.

Harald tar det hele med et smil. – De som har tatt det er velkommen til å hente ledningen og omformeren også. Da skal de få komme inn på en kopp kaffe, ler han.

Om det er en liten Grinch som har vært ute på ferde for å ødelegge julestemningen, eller om det er noen som har hatt det litt morsomt er usikkert. Uansett har de måtte jobbe for juledekorasjonen, den var nemlig godt festet. 

– De har faktisk hatt med seg kniv og skjært det løst. Reinsdyret var festet godt ned i jorda i noen store jernmatter som ligger der for å holde barken på plass, forteller Olsen. 

Han velger å ta hele hendelsen med et smil om munnen. 

– Det er jo egentlig bare en bagatell. Selvfølgelig er det jo unødvendig, men det er jo kun en «død» ting. De som har tatt det er velkommen til å hente ledningen og omformeren, de har jo ikke glede av reinsdyret uten lys. Da skal de få komme inn en tur for å få litt varme og en kopp kaffe også, ler Harald. 

Ikke første gangen
Også tidligere år har Olsen opplevd at julepynten har blitt stålet, hele tre ganger. 

– Jeg hadde først en nisse med fint lys inni. Så har det vært to reinsdyr slik som dette, men det første de tok knuste de faktisk. Da sto en fot igjen, forteller han. 

Selv om de denne gang fikk med seg hele reinsdyret ligger det ett spor igjen etter tyvtoktet denne helgen, en Snickers. 

– Jaggu var det en hel Snickers som lå igjen. Om den har falt ut av lommen mens de har holdt på, eller om de har lagt den der som en takk for lånet vet jeg ikke, flirer Harald.  

Olsen valgte å legge ut en humoristisk etterlysning etter reinsdyret sitt på Facebook.

Massiv respons
Olsen valgte for gøy å legge ut en humoristisk etterlysning av reinsdyret på Facebook, og responsen lot ikke vente på seg. Her har folk tilbydd seg å låne bort både viltkamera og strømgjerde. Flere har også rost innsatsen Olsen har gjort for å prøve og lyse opp den ellers så mørklagte strekningen. 

– Jeg har jo dekorasjonene for å lage det litt koselig. Dette er jo en av de mørkeste plassene på Karmøy, og da er det jo fint når noe lyser opp. Tydeligvis har det vært til glede for mange andre også, sier han etter den positive responsen på Facebook-innlegget. 

Over 24 timer etter etterlysningen har reinsdyret fortsatt ikke kommet til rette igjen, men Harald var rask med å sette opp en erstatning. Nå står en lysende nisse og hilser fra veikanten. 

– Det manglet jo noe når reinsdyret forsvant. Så nå får vi se om nissen får stå i fred resten av julen, jeg håper jo det, smiler han.