- Det har vært en reise – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 13
Bilde 2 av 13
Bilde 3 av 13
Bilde 4 av 13
Bilde 5 av 13
Bilde 6 av 13
Bilde 7 av 13
Bilde 8 av 13
Bilde 9 av 13
Bilde 10 av 13
Åse Lund ledet dagens samling.
Åse Lund ledet dagens samling.
Bilde 11 av 13
Komiteen bak samlingene.
Komiteen bak samlingene.
Bilde 12 av 13
Foto: Åkra Bedehus
Foto: Åkra Bedehus
Åkra Bedehus — Bilde 13 av 13

– Det har vært en reise

Søndag formiddag var det duket for tredje og siste adventsamling på Åkrehamn Bedehus. Iløpet av søndagene i desember har bedehuset tatt ivrige tilskuere med seg på reisen gjennom juleevangeliet, helt fra Nasaret til Betlehem.

Det var til fullsatt sal at gjengen bak adventsamlingene fremførte siste del av juleevangeliet søndags formiddag.

Ponnien ble et av de store høydepunktene.

Leder for samlingen Åse Lund er godt fornøyd med innsatsen, både fra de på scenen, de frivillige og de fremmøtte.

– Jeg synes dette har vært en stor opplevelse å få være med på. Det som har vært så kjekt, og det som var håpet vårt var å bringe denne gleden av at Jesus kom til verden til alle. At vi samlet folk vi ellers ikke ser så ofte, forteller hun og viser til mottoet de har satt for samlingene «En glede for hele folket».

Ponnibesøk fra Betlehem
Gjennom samlingen fikk publikum oppleve sang fra Barnefryd og andre artister, dramatisering av juleevangeliet og bønn. Det hele toppet seg når «Josef» tok med seg en ekte ponni gjennom salen, til små og stores begeistring.

– Vi var veldig spente på hesten idag. Vi i kunne jo ikke risikere noe, så vi forhørte oss med hestepasseren og prøvde ruten flere ganger før samlingen, sier Lund og fortsetter: – Det var jo for å prøve å gjenskape litt av den stemningen som var på markene på vei mot Betlehem. Første samling hadde vi jo lagd til stall i gangen, så det har vært en reise. Vi begynte i Nasaret og nå er vi i Betlehem.

Foruten om ponnien har sauene i bingen utenfor vært et av de store høydepunktene for barna under samlingene.

– Ungene kommer med store øyne og synes det er kjempekjekt, smiler Lund.

Ville samle alle generasjoner
Dette er første gang bedehuset har arrangert adventsamlingene på denne måten. Bedehuset har i alle år arrangert Juletrefest og «Syng julen inn». Men da de så at flere av de unge foreldrene slet med å få tiden til å strekke til, måtte de tenke nytt.

– Vi fant ut at vi måtte gjøre noe. Så hadde vi en flott barnehelg første helgen i januar, og da tenkte vi at her må vi kunne bygge videre. Vi må klare å samle alle generasjoner, hele familien, for det er veldig viktig for oss, forteller Åse.

Det endte med at en komite på syv ble satt sammen, og fra derfra har det gått slag i slag.

– Vi har jo vært avhengige av hjelp fra andre, men alle har sagt ja. Alt har bare vært positivt og da er det jo minste føre å være med og arrangere, sier Lund og avslutter smilende: – Vi har fått så enormt med positive tilbakemeldinger så jeg regner nesten med at dette kommer til å bli en tradisjon.