Samlet 100 ungdommer til julebord – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 10
Bilde 2 av 10
Bilde 3 av 10
Bilde 4 av 10
Bilde 5 av 10
Bilde 6 av 10
F.v. Celina Marie Moen og Ada Natalie Hjelmervik
F.v. Celina Marie Moen og Ada Natalie Hjelmervik
Bilde 7 av 10
Bilde 8 av 10
F.v. Lars Egil Liknes og Randi Halvorsen.
F.v. Lars Egil Liknes og Randi Halvorsen.
Bilde 9 av 10
Jan Olaf Haringstad gleder seg over at så mange har tatt turen til Blå Kors kaien lørdags kveld.
Jan Olaf Haringstad gleder seg over at så mange har tatt turen til Blå Kors kaien lørdags kveld.
Bilde 10 av 10

Samlet 100 ungdommer til julebord

På Blå Kors kaien på Åkra er ungdommer fra hele Karmøy samlet lørdags kveld.

ÅKRA: Rundt bordene sitter festkledde ungdommer klar for et alletiders julebord. I 18 år har Fabrikken på Blå Kors kaien stelt i stand julebord for ungdommen. Festen er et rusfritt arrangement for ungdom fra 13-årsalderen og er blitt et årlig høydepunkt for mange. 

Magiker Ruben Gazki sto for deler av kveldens underholdning.

– Dette er kjempegreier! Her er det folk fra Torvastad til Skudeneshavn, så det er veldig spredt. Aldersgrensen er 13 år, og de eldste «sjefsungdommene» mine som jeg kaller dem er vel 21 år nå, smiler Jan Olaf Halvorsen. 

Til kveldens arrangement var det 130 påmeldte, og Halvorsen sier seg fornøyd med oppmøtet. Han regner med at det er godt omlag 100 ungdommer som er samlet og tilbringer lørdagskvelden sin på Blå Kors kaien. Og her finner man både kjente og nye fjes.  

– Det er en hel del nye som ikke går fast på Fabrikken som kommer på julebordene. Det blir jo som en slags rekruttering på en måte. Vi blir kjent med dem, og de får vite hvem vi er og at vi ikke er så farlige, ler Jan Olaf. 

På kveldens meny står kalkunmiddag, dessert, show med magiker og entertainer Ruben Gazki og andakt av Ivan Underhaug. 

– Så går vi over på litt mer useriøse aktiviteter som konkurranser og vanlige selskapsleker. Slik som ungdommene har vært med på å lage, sier Halvorsen. 

– Jysla kjekke plass
Ungdommene selv er ikke i tvil om at julebordet er noe som settes stor pris på. «Heilt flott», «Nydeligt» og «Kjempebra» er ord som går igjen i forsamlingen. 

– Det er en fin plass å være sammen med folk og treffe nye mennesker, sier en kompisgjeng fra Åkra. For dem har julebordet blitt en fast tradisjon. 

Noen bord bortenfor sitter venninnene Celina Marie Moen og Ada Natalie Hjelmervik også de synes det er gøy på julebord. 

– Vi pleier å være på Fabrikken på Blå Kors, og det er kjekt å finne på ting som dette, smiler de. 

Står på dugnad
Etter 18 år med trening går forberedelsene av julebordet nesten som en lek, og med en stor og god dugnadsgjeng går alt på skinner. 

– Nå er det blitt litt rutine i dette etter alle disse årene. Men det blir jo gjort en fantastisk innsats inne på kjøkkenet her. Blå Kors har jo egen Cateringavdeling, så maten lager vi selv. Ellers er det en kveld med pynting og dekking av bord, og det er vel det, forteller Jan Olaf. 

I dugnadsgjengen finner man alt fra foreldre til andre frivillige som er med på å gjøre kvelden for ungdommene så god som den kan bli. 

– Vi gjør jo dette for at ungdommene skal ha et rusfritt alternativ, og ha det kjekt. Det er gøy å stille opp når man ser at så mange unge faktisk deltar, forteller Lars Egil Liknes og Randi Halvorsen.