Disse nissene tok sjøveien fatt – Hnytt

Siste:

Lørdags formiddag var det duket for Skudeneshavn Kajakklubb sin årlige nissepadling. - Vi ble litt færre en vi hadde håpet på, men det gjør absolutt ingenting, forteller Dirk Hoffmann
Lørdags formiddag var det duket for Skudeneshavn Kajakklubb sin årlige nissepadling. - Vi ble litt færre en vi hadde håpet på, men det gjør absolutt ingenting, forteller Dirk Hoffmann
Bilde 1 av 1

Disse nissene tok sjøveien fatt

Mens den tradisjonelle nissen bruker reinsdyr og slede for å komme seg rundt om, velger disse nissene i Skudeneshavn et mer utradisjonelt fremkomstmiddel.

SKUDENESHAVN: Lørdags formiddag trosset medlemmer i Skudeneshavn Kajakklubb det vindfulle været og tok seg likeså greit en tur ut i kajakken i vinterkulden. 

Til og med kajakken var pyntet for anledningen. F.v. Roy Ove Wiik, Tobias Wiik, Marianne Langeland og Dirk Hoffmann.

– Vi ble litt færre en vi hadde håpet på, men det gjør absolutt ingenting, smiler medlem i kajakklubben Dirk Hoffmann. 

Sammen med Marianne Langeland, Roy Ove Wiik og Tobias Wiik har han kledd seg opp i nissekostyme og er klar for en forblåst padletur i havnebassenget. 

Gjengen hadde håpet på bedre padleforhold, men lot seg ikke skremme av litt frisk vind. Ikledd gode og varme klær la de tidligere i dag ut på ferden mot julemarkedet i sentrum fra båthavna i Vigane. 

– Det er ikke det optimale været å padle i, da det er litt stritt, men i byen går det bra. Det kan være krevende å padle i slikt vær, men trygt er det, forsikrer Hoffmann. 

Tradisjon med nissepadling
Nissepadlingen har blitt en tradisjon for klubben, og har blitt arrangert helt siden klubben startet opp i 2015.

– Det er tredje året vi gjør det nå. Ideen kom ved at vi ville lage litt stas og vise kajakklubben frem. Så da kom vi sammen opp med ideen bak nissepadlingen, sier Dirk. 

For anledningen er også kajakken pyntet til jul. Hoffmann avslører at han har sett andre som har brukt spesial lyslenker som tåler vann som pynt på kajakken, og at dette kan være inspirasjon til neste år. For han er ikke i tvil at dette er en tradisjon klubben skal fortsette med.

– Uansett om det kommer få eller mange så er og forblir dette en fast tradisjon. Det første året var vi ni som møtte opp, da var været ganske bra. I fjor var det litt labert, for da var været likt som idag med mye vind, sier Hoffmann og forteller at værforholdene har mye å si på oppmøte.   

Til tross for vind og kulde koste denne nissegjengen seg på vannet idag. F.v. Dirk Hoffmann, Marianne Langeland, Tobias Wiik og Roy Ove Wiik.

Klubben som idag har omlag 150 medlemmer, merker at de fleste benytter seg av padlingen som et sommertilbud. Det er også på våren og om sommeren de fleste av klubbens kurser foregår, og det blir arrangert faste padleturer på tirsdagene. Hoffmann presiserer likevel at det er fullt mulig å padle året rundt.

– Men da trenger man litt ekstra utstyr og slikt, sier han og fortsetter: – Men alle kan være med å padle, det er veldig koselig! Og er man medlem i kajakklubben og har tatt grunnkurs så har vi utstyr som man kan hente ut når som helst. 

Til neste års nissepadling har gjengen et ønske: – Vi håper at det skal bli snø, det hadde vært koselig!