Imorgen starter de sesongen – Hnytt

Siste:

Slik så forholdene ut i Røldal fredags ettermiddag.
Slik så forholdene ut i Røldal fredags ettermiddag.

Imorgen starter de sesongen

Lørdag begynner skiheisene nok en gang å gå hos Røldal skisenter, da er det nemlig sesongstart.

To kilometer med preparert nedfart ligger og venter på at skiglade mennesker skal innta løypene. 

– Vi håper at det blir god stemning. At det er mange som vil ut å teste skiene igjen, selv om vi ikke kan åpne hele anlegget enda, sier daglig leder ved Røldal skisenter Oddvar Bratteteig.

Imorgen åpner skisenteret den ene stolheisen og nybegynnerheisen. Bratteteig håper at de om ikke altfor lenge har nok snø til å åpne resten av anlegget også. 

– Vi har produsert mye kunstsnø. Så har vi en liten halvmeter med natursnø i terrengene utenfor løypene. Samtidig driver vi med full snøproduksjon ellers i anlegget, men vi ønsker oss jo aller helst et skikkelig lass med natursnø, fortsetter han.  

– Av erfaring vet vi at denne helgen og helgen før jul ikke pleier å være det helt store. Mange velger å vente til romjulen før de reiser opp, men det blir nok litt folk, spår Bratteteig om sesongstarten. 

– Forholdet er helt fantastisk
I Svandalen har de allerede holdt sesongen gående siden slutten av november og daglig leder ved Sauda skisenter Lars Reidar Fosstveit forteller om gode skiforhold i de delene av anlegget som er åpnet. 

– På lørdag er vi inne i driftsdag nummer ti. Forholdet i familieheisen er helt fantastisk, løypa er fast og fin. Vi har ikke hatt så kjempemye besøk enda, men det har vært en del unger som koser seg i løypa og har det gøy, forteller han.

Også i Svandalen mangler det litt snø for å kunne åpne opp hele skianlegget. 

– Vi har jo kjørt familieheisen siden slutten på november. Nå ser vi at det er ganske mye snø i den store heisen også, så vi håper å få til noe der snart. Nå har vi hatt noen dager med kaldt vær så vi har fått produsert en god del snø, men vi ønsker oss jo snø til jul. Vi ønsker oss en ny drømmevinter slik som vi hadde ifjor, avslutter Fosstveit håpefullt.