Startet jakten på ny toppleder – Hnytt

Siste:

Styreleder i Aski, Helge Thorheim.
Styreleder i Aski, Helge Thorheim.

Startet jakten på ny toppleder

Ragnhild Bjerkvik har sagt opp stillingen som daglig leder i Aski for å begynne i Kvinnherad kommune. Arbeidet med å finne hennes erstatter er i full gang.

NÆRINGSLIV: Etter mer enn fire år i jobben som daglig leder i Aski-konsernet ble det nylig kjent at daglig leder slutter i jobben for å bli kommunalsjef i Kvinnherad kommune. Styreleder i Aski, Helge Thorheim forteller at det meldte seg interessenter for jobben før den var utlyst.

– Allerede før vi hadde annonsen ute hadde jeg fått fire spennende henvendelser, forteller han.

Ettertraktet

Thorheim tror stillingen vil være svært ettertraktet for rette kadidater.

– For den rette personen med de rette holdningene så må dette være en kjempejobb, tenker han.

Blant egenskapene styrelederen trekker frem er at den som ansettes må være en solid relasjonsbygger.

– Det er svært viktig å kunne forholde seg godt til egne ansatte og dem man jobber tett på i våre avdelinger og bedrifter. I tillegg er det viktig å forstå NAV-systemet, forstå prosessene hos myndighetene og samarbeidspartnere forøvrig, sier han.

Avtroppende daglig leder i Aski, Ragnhild Bjerkvik.

Stor konkurranse

Blant viktige oppgaver blir å gjennomføre anbudsprosesser for å sikre oppdrag og gode rammebetingelser for bedriften.

– Slik markedet er nå for denne type bedrifter, er noe helt annet enn det var for bare noen få år siden. Da kom det stort sett en beskjed om hva man skulle forholde seg til. Nå derimot er det anbud på det aller meste. Da konkurrerer vi med andre offentlige institusjoner og private bedrifter både nasjonalt og internasjonalt, sier Thorheim.

Omfattende virksomhet

Aski har i dag rundt 60 ansatte fordelt på kjøkkenavdeling, Europris, Aski barnehage og profil-avdelingen på Bygnes.

– Det er et stort firma og det er sikkert ikke alle som er klar over omfanget. Det skyldes gjerne at vi ikke har vært gode nok på å markedsføre oss utad mot publikum. Men dem som er våre kunder, som NAV, kommunen, fylkeskommunen og institusjoner som bruker Aski er kjent med bedriften sin historie.

Rask avklaring

Det er Karmøy kommune som er største eier av Aski, mens Haugesund kommune fylkeskommunen og en rekke lokale bedrifter er inne med mindre andeler. Thorheim opplyser at søknadsfristen på stillingen er satt til romjulen og at målet er å få en avklaring tidlig på nyåret.