Endelig friskmeldt etter hjertesykdommen – Hnytt

Siste:

Jesper Saltvik Pedersen med hunden Edwin.
Jesper Saltvik Pedersen med hunden Edwin.

Endelig friskmeldt etter hjertesykdommen

Etter over fem måneder på sidelinjen er sitski-utøveren Jesper Saltvik Pedersen endelig klarert for full trening. Nå håpe han på medalje i VM i januar.

ÅKRA: I sommer var Jesper Saltvik Pedersen godt i gang med oppkjøring til årets sesong da han fikk betennelse på hjertet.

Den paralympiske gullvinneren fikk da beskjed om å holde seg i ro.

Onsdag denne uken, over fem måneder etter sykdommen, fikk han endelig klarering etter å ha tatt en makstest på Olympiatoppen.

– Det gikk veldig br. Det var en overlege fra Rikshospitalet som sjekket at hjerterytmen var fin. Den var veldig fin, så han klarerte meg for full trening, sier en smilende Jesper.

Men fem måneder på sidelinjen gjør sitt på kroppen.

– Siden jeg ikke har treningsgrunnlaget som jeg har så blir det å holde igjen fremover for å unngå senebetennelser og slitasje i skuldrene i begynnelsen. Jeg må bygge meg litt opp og det er naturlig etter et slikt avbrekk fra trening, forklarer han.

En dobbeltsjekk av hjertet står også for tur i begynnelsen av januar, men han anser seg egentlig som friskmeldt nå.

– Du smiler?

– Det går jo ikke an å ikke smile. Det har jo tatt litt tid med denne prosessen. Det er jo den beskjeden jeg har ventet på i fem måneder, sier han.

Jesper ble i sommer flydd til Haukeland sykehus med betennelse på hjertet.

Ser frem mot VM

Nå ser han frem til å trene seg opp til VM i Sella Nevea i Italia og Kransjka Gora i Slovenia.

– VM har jo alltid vært i bakhodet. Nå er det skikkelig fremme, så nå holder vi på å utarbeide en plan for trening fremover, så det er ikke plan om å kjøre renn før selve VM faktisk, sier han, og forklarer at de ser for seg i hvert fall tre uker på ski før VM-start 22. januar.

– Gleder du deg?

– Ja, det skal bli kjekt å få stått skikkelig på ski igjen, smiler han.

Har håp

Saltvik Pedersen kjenner godt løypa i Kransjka Gora der han vant i fjor, og har tro på medalje til tross for sykdommen.

– Vi har ikke de høyeste målene siden det har gått som det har gått, men vi ser ikke vekk fra at en medalje kan være innenfor rekkevidde. Jeg fikk jo trent bra før jeg ble syk og du glemmer jo ikke å sykle, sier han og tror han kan bygge seg fint opp ukene i forveien.

Les mer i neste utgave av Karmøynytt.

Blir det flere medaljer på gullvinneren fra Paralympics i Sør-Korea?