Meldte seg som frivillig da Frelsesarmeen manglet grytevakter – Hnytt

Siste:

Jarle Nilsen brukte to timer av onsdagen til å stå grytevakt for Frelsesarmeen.
Jarle Nilsen brukte to timer av onsdagen til å stå grytevakt for Frelsesarmeen.

Meldte seg som frivillig da Frelsesarmeen manglet grytevakter

Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen, brukte to timer av onsdagens arbeidsdag til å stå grytevakt for Frelsesarmeen på Oasen.

NORHEIM: Etter at han fikk høre at Frelsesarmeen slet med å få fylt opp grytevaktene da han var på besøk på velferdskafeen i Kopervik, meldte ordføreren seg frivillig.

Onsdag fra klokken 13-15 var hans første vakt på Oasen. I tillegg skal han stå i Kopervik og Skudenes.

– De fleste av oss har jo stor tillit til det Frelsesarmeen gjør av arbeid. Vi vet at pengene som samles inn her kommer uavkortet til de som har behov for hjelp, og ikke bare nå med jul, men i løpet av hele året. Det å stå her gjør godt for formålet og det gjør godt for samvittigheten vår å kunne bidra litt, sier Nilsen.

Han merker at det er mange gavmilde folk rundt juletider, men håper at giverviljen kan vedvare hele året.

– De som har det vanskelig når det er jul og nyttår har det også ofte vanskelig og krevende og utfordrende ellers i året. Vi vet at det er mange som er flinke til å bidra med frivillig arbeid og at folk i stor grad er flinke til å gi penger når det er ulike innsamlingsaksjoner. Det synes vi er kjempebra, så jeg vil takke alle som er frivillige som bidrar til dette. Sammen så kan vi kanskje klare å løse denne oppgaven på en bedre måte enn ellers, sier han.

Nilsen har ved flere anledninger oppfordret andre politikere om å melde seg frivillig, og kan fortelle at det er noen som har stått og noen som skal stå.

Kommer i kontakt med folk

Under grytevakta får han også mulighet til å prate med folk – en mulighet han tar godt vare på.

– Det er mange som kommer bortom her både for å snakke med meg og for å gi litt innspill i forhold til hvordan Karmøy-samfunnet fungerer. Det er en viktig oppgave som jeg har; å treffe folk der de er, sier han.

– To fluer i en smekk altså?

– Ja, faktisk. Det er typisk offentlig å være mest mulig effektiv og gjøre mest mulig på kortest mulig tid, ler han.