Villa Vibrandsøy er en million kroner nærmere sine nye glanstid – Hnytt

Siste:

Jarl Vidar Meling

Villa Vibrandsøy er en million kroner nærmere sine nye glanstid

I dag ble dugnadsgjengen som jobber i Villa Vibrandsøy hedret med kake. Og på en måte med en million kroner, selv om det er turistforeningen som står som mottaker på gavesjekken.

HAUGESUND: Fram til 1974 var Knutsen-villaen våningshuset på et stort og veldrevet gårdsbruk, men etter flere tiår med forfall er det mer enn nok å ta tak i for dugnadsgjengen til turistforeningen. Men så er det da nettopp disse karene som får mye av æren for at turistforeningen i dag fikk en million kroner ekstra til å pusse opp det som nå er Villa Vibrandsøy.

– En slik dugnadsinnsats er det ikke ofte vi ser rundt på slike prosjekter, sier Tor Dahle, leder i Sparebankstiftelsen SR-Bank, som hadde et synlig bevis på den sårt tiltrengte millionen med seg i sekken ut til Vibrandsøy.

Lauren McPherson Simonsen, leder i Haugesund Turistforening, ble rørt under overrekkelsen i dag. Ikke først og fremst av pengene, selv om de kommer særdeles godt med nå, men av karene som reiser ut hver tirsdag for å jobbe.

– De er her uansett vær.

Så i 2020 kan også du legge turen til Vibrandsøy uten å ha egen båt, og uten å dra hjem igjen om kvelden om du vil overnatte.