– Vi vil ha vegger til å henge bilder på, vi vil ha skikkelig mat og omsorg – Hnytt

Siste:

Inger Anne Vikre leverte brev til ordføreren tirsdag formiddag.
Inger Anne Vikre leverte brev til ordføreren tirsdag formiddag.

– Vi vil ha vegger til å henge bilder på, vi vil ha skikkelig mat og omsorg

Pensjonister med bønn til ordføreren.

KOPERVIK: I forbindelse med overleveringen av underskrifter mot riving av sykehjemmet i Skudeneshavn, overleverte Inger Anne Vikre et brev til ordføreren.

Der ber hun om at de eldre må få slippe å bo i et moderne nybygg uten personlige eiendeler.

Les også: Leverte 1.150 underskrifter for sykehjemmet

Her kan du lese brevet hennes til ordfører, Jarle Nilsen:

– «Jo, jeg tenker på at jeg er normal, at jeg har hele følelsesregisteret intakt. I denne søte førjulstid burde en bare føle forventning og glede, men jeg føler for første gang i mitt to og åttiende år en sorg og et sinne jeg nesten blir skremt av.

Jeg sørger over sykehjemmets skjebne og over umyndiggjørelsen av oss eldre. Vi vil ha det sykehjemmet som står fiks ferdig og venter på oss. Det er ingen av dere som vet og fatter hva vi vil ha. Vi vil ha vegger til å henge bilder på, vi vil ha skikkelig mat og omsorg. Vi gir vel blaffen i om farger på gardiner og møbler harmonerer. Når vårt største problem er hvordan vi skal komme oss fra senga og bort til rullatoren, er ikke interiør det som opptar oss.

Men dere spør oss ikke. Nei, for dere vet så forbasket godt hva som passer seg for oss.. Unnskyld ordbruken. Selvfølgelig blir en svekket fysisk med årene, men ikke alle svekkes psykisk, derfor er det rart at ingen politikere trenger å rådføre seg med oss gamle i en så viktig sak som sykehjemssaken.

Det er jo vi som skal bo der. Det er vi som skal trives i det nye hjemmet vårt. God jul».