Mandag kom e-posten Ove Jan har drømt om – Hnytt

Siste:

Ove Jan Olsen fikk e-posten han ønsket seg til jul.
Ove Jan Olsen fikk e-posten han ønsket seg til jul.

Mandag kom e-posten Ove Jan har drømt om

Nå satser 53-åringen på at campingvognen blir byttet ut med eget hus før jul.

SKUDENESHAVN: Forrige uke skrev Karmøynytt om Ove Jan Olsen som bor i en campingvogn utenfor Skudeneshavn fordi han ikke har råd til egen bolig. I løpet av de siste dagene har flere tatt kontakt med 53-åringen for å vise sin støtte i de krevende hverdagen.

– Folk har sendt meg meldinger og ønsket lykke til, sier han.

Fikk lån

Blant dem som har tatt kontakt er Karmøy kommune. Etter først å ha avslått søknad om lån til bolig for noen uker siden tikket det inn en e-post i campingvognen mandag formiddag.

– Der stod det at jeg hadde blitt tildelt både startlån og kommunalt lån fra kommunen, totalt 1,4 millioner kroner, forteller Olsen.

Takknemlig

Etter en kald høst og vinter i den fuktige vogna kom meldingen som sendt fra himmelen to uker før julaften.

– Jeg er veldig takknemlig for at dette gikk i gjennom og jeg må skryte av den hyggelig saksbehandleren som tok kontakt med meg, sier han.

Leter etter hus

Nå er husjakten allerede i full gang, og 53-åringen tror han skal klare å skaffe seg et hus i Skudenes eller et annet sted i kommunen for 1,4 millioner kroner.

– Det ligger noen for salg og jeg har allerede tatt kontakt for å få visning, sier han.

Første bolig

Ove Jan Olsen forteller at han aldri tidligere har eid sin egen bolig og at han lenge har drømt om å få råd til å ha sett eget hus. Nå ser det ut til at drømmen går i oppfyllelse og at han med sine faste trygdeutbetalinger vil ha råd til å betjene det kommunale lånet.

– Akkurat nå kjenner jeg på en barnslig lede som jeg ikke har følt siden jeg var liten. Jeg føler meg oppstemt og er veldig glad for å få denne muligheten, sier han rørt.

Karmøynytt har forsøkt å få en kommentar fra saksbehandleren i kommunen, men lykkes ikke før avisen gikk i trykken tirsdag

Opprettholder søksmål

Samtidig som gladmeldingen om boliglån ble bekreftet er 53-åringen opptatt av at kommunen skal gjøre opp for situasjonen han mener de satte ham i gjennom oppveksten. Olsen forteller at advokaten i Oslo er i full gang med å forberede et søksmål mot Karmøy kommune slik at han kan få oppreisning for blant annet å ha blitt sendt til institusjonene Waisenhuset og Lindøy i oppveksten. Nylig fikk han bekreftet at organisasjonen Rettferd for taperne vil dekke halvparten av advokatutgiftene.

Les mer om saken i onsdagens utgave av Karmøynytt.