Leverte 1.150 underskrifter for bevaring av sykehjemmet – Hnytt

Siste:

Inger Anne Vikre og Signe Solstad på rådhuset i Karmøy med underskriftene som er samlet inn.
Inger Anne Vikre og Signe Solstad på rådhuset i Karmøy med underskriftene som er samlet inn.

Leverte 1.150 underskrifter for bevaring av sykehjemmet

KOPERVIK: Pensjonistene Signe Solstad og Inger Anne Vikre har på kort tid samlet inn 1.150 underskrifter mot riving av sykehjemmet i Skudeneshavn.

Les også: – Vi vil ha vegger til å henge bilder på, vi vil ha skikkelig mat og omsorg

Tirsdag formiddag ble loddbøkene med underskriftene i overlevert i skranken på rådhuset. Ordfører Jarle Nilsen var forhindret fra å delta på grunn av møter, men aksjonistene hadde lagt ved hver sine brev til ham.

– Vi kan ikke se noen grunn til at det skal rives og bygges nytt på samme tomt. Det er gjerne ikke like hypermoderne som på Vea, men vi vil påstå at det minner mer om et hjem fordi trivselen er stor, skriver Solstad til ordføreren. 

Ønsker ikke Vea-modellen

Både hun og venninnen er glade for at det skal satses på sykehjemsplasser og omsorgsboliger i Skudenes, men ønsker ikke at det skal reises et tilsvarende bygg som på Vea. Solstad har selv jobbet som sykepleier i Skudenes og mener bygget har gode kvaliteter med dagens utforming.

– Bygget er veldig eldrevennlig på alle måter. Det er også veldig praktisk for de ansatte, sier hun.

Når saken skal diskuteres i formannskap og kommunestyre førstkommende mandag lover de å være på plass på rådhuset for å følge politikernes avgjørelse i saken.