Har samlet over 1000 underskrifter mot riving av sykehjemmet – Hnytt

Siste:

Signe Solstad har engasjert seg i kampen for å bevare sykehjemmet i Skudenes.
Signe Solstad har engasjert seg i kampen for å bevare sykehjemmet i Skudenes.

Har samlet over 1000 underskrifter mot riving av sykehjemmet

Etter å ha vært med på Høyres befaring forrige torsdag startet Signe Solstad en underskriftskampanje. Nå har over 1000 skrevet under.

SKUDENES: Etter en telling lørdag kan Signe Solstad fortelle Karmøynytt at hele 1068 underskrifter har kommet inn for å bevare sykehjemmet i Skudenes slik at det ikke rives.

– Da kan det ikke være noen tvil om hva skudenesbuen vil, sier Solstad, som forteller at det ligger lister en kan skrive under på i dagligvarebutikker og på andre disker i Skudeneshavn.

Saken om sykehjemmet i Skudenes skal opp i kommunestyret mandag 17. desember, og har skapt stort engasjement både på politisk plan og i Karmøys sørligste by.

Høyre vil bygge om sykehjemmet, mens posisjonen ønsker å sanere hele bygget og heller bygge nytt.

29. november var Høyre på befaring, mens andre partier var på besøk tidligere i uken.

LES MER: – Trist og tragisk at en tenker på å rive et slikt bygg

En trenger 300 underskrifter for at den aktuelle saken skal bli tatt opp i kommunestyret. Med over 1000 underskrifter har skudenesbuen utløst det kravet.

– Nå må en undersøke hvor vi skal levere dem, sier Solstad.

– Leverer dere dem i løpet av neste uke da?

– Ja, det må nesten bli det hvis politikerne skal få sjans til å se det før møtet, sier Solstad før hun sukker litt og kommenterer:

– Jeg tror alt er bestemt, men vi vil jo gjøre hva vi kan.

En snakkis

I havna har saken om sykehjemmet i følge Solstad blitt en snakkis, i hvert fall blant hennes jevnaldrende.

– De som jeg snakker med er veldig mot riving. En skal ikke kimse av at det er slike på min alder, for vi er jo de neste som skal inn, og det kan ta veldig lang tid hvis det skal rives og bygges opp igjen. Det blir ikke i min tid tenker jeg, sier hun.

Vil bruke sykehjemmet midlertidig

Tidligere denne uken skrev Karmøynytt om at kommunen innfører dobbeltrom på Norheim bu- og behandlingsheim fra nyttår av, som kom som et sjokk for flere politikere.

LES OGSÅ: Innfører dobbeltrom på Norheim

I saken peker Høyres ordførerkandidat, Tor Kristian Gaard, på alternative løsninger som en mindre oppgradering ved det fraflyttede sykehjemmet i Skudenes.

– Det enkleste er å ta i bruk en etasje hvor en tar en lett oppussing og legger til rette med alminnelig god standard. Det ligger løsningen rett foran nesen for dem som vil bruke hjernen kreativt, sier Gaard.

Tor Kristian Gaard i samtale med kommunalsjef teknisk Eiliv Staalesen og eiendomssjef Arvid Eikeskog under befaringen på sykehjemmet i Skudenes.