Nils koser seg på sykkeltur - inne – Hnytt

Siste:

Nils koser seg på sykkeltur – inne

Med koselig visesang på øret er den godt voksne sveibuen, Nils Våge på sykkeltur ute i nærområdet - på innsiden av Sveio omsorgssenter. Dette høres kanskje forvirrende ut, men ved hjelp av en skjerm og en spesialtilpasset sykkel fra Motitech er dette altså mulig.

Eldre som trodde de hadde lagt sykkellivet bak seg for lenge siden, kan nå sette seg på sadelen igjen og sykle seg gjennom kjente områder i Sveio.

Dette såkalte motivasjonsverktøyet,  som har fått navnet Motiview, skal stimulere eldre til økt fysisk aktivitet. Ergoterapeut og aktivitør ved dagsenteret i Sveio, Beate S. Ekrheim, forteller at Motiview kan gi store helsegevinster. Deriblant redusert fallforekomst, økt matlyst, bedre søvn og mindre smerter. Og den gir, ikke minst, stor glede.

Motiview ble først prøvd ut på sykehjem i Bergen i 2012. I dag er det omtrent 200 institusjoner som tar den i bruk. Det er mulig å kunne sykle seg gjennom hele 1500 filmer fra 26 land.

Se videoreportasje øverst i saken.