Egil Houeland får Karmøy kommunes kulturpris 2018 – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Egil Houeland får Karmøy kommunes kulturpris 2018

Karmøy kommunes kulturpris 2018 går til Egil Houeland. Dette ble vedtatt i hovedutvalg oppvekst og kultur i kveld.

I begrunnelsen for prisen heter det:

«Egil Houeland er mr Radio himself. Han har tatt tak i artister, både utenlandske og nasjonale, som enda ikke har blitt oppdaget av den kommersielle delen av musikkbransjen. Han har snurret låtene deres, promotert dem og gjort dem store på Haugalandet. Egil Houeland har hatt stor betydning  for den lokale musikkrepresentasjonen i distriktet. Det at artister og band har hatt en arena for å promotere musikken sin gjennom eteren, for å nå ut til både gamle- og nye lyttere, har vært unikt i distriktet vårt».

Prisen deles ut under ordførerens mottakelse den 27 desember. Der vil også følgende kulturstipender gis ut:

  • Florian Ten Napel
  • Markus Aarøy Vikse
  • Kristin Hjellset 

FLORIAN MATHIAS TEN NAPEL

18 år, fra Torvastad, spiller bratsj

Formål: Er interessert i barokkmusikk. Trenger en barokkbue. Ønsker å reise til Sveits på kurs. Går på Barrat-Due en gang i mnd.

Vita: Skeisvang vgs, er i år Statoil-talent ved Stavanger symfoniorkester.

MARKUS AARØY VIKSE

19 år, fra Åkrehamn, nysirkus

Formål: kurs og masterclasser innen nysirkus og sjonglering. Reise på sjongleringsfestival i Brighton og ta kurs der. I tillegg utstyr til å lage en produksjon. Ønsker å utdanne seg innen utøvende sirkus og scenekunst i utlandet. Sikter mot bachelorstudier i nysirkus i Rotterdam.

Vita: elev ved Karmøy kulturskole siden 2009 i Nysirkus. Han spiller og gitar, bass, synger i flere band. Sjonglerer kjegler, baller, diablo, akrobatikk og flammer.

KRISTIN HJELLSET

Født 1998, fra Norheim, fløytist

Formål: reise for å delta for masterclasser og fløytefestivaler. Ta timer i Oslo.

Vita: Går andre året i en bachelorgrad i utøvende fløyte ved UiS. Multimusiker – i tillegg til fløyte og sang behersker hun baryton, obo, klaver og kirkeorgel. Har dirigert Tensingkoret Nytt Liv i Norheim og et skolekorps-