Fargeklatter blant hvite frakker – Hnytt

Siste:

Fargeklatter blant hvite frakker

Tiden før hennes sønn gikk bort fikk tysværbuen, Jill Arlen Tollessen Skogerbø, oppleve viktigheten av sykehusklovnene. Søndag ble det fullt hus når hun inviterte til klovnedag i Skjoldhallen.

– Vi hadde en sønn som fikk leukemi, som vi dessverre mistet for noen år siden. Da ble vi kjent med klovnene på Haukeland, og fikk se hvor mye de klovnene fikk bety for ungene. Da må vi prøve å hjelpe de andre ungene som er innlagt også, sier Skogerbø.

Karmøybuen, Anita Abrahamsen, var en av de som gjestet Skjoldhallen, sammen med henne to døtre. Hun har selv opplevd den positive effekten av klovnenes tilstedeværelse.

– De har jo forsket på dette og det viser seg at sykehusklovnene faktisk reduserer behovet for medisiner og beroligende. Stressnivået synker bare det er en klovn i nærheten. Det er unikt og det er viktig. Kjempeviktig, sier Abrahamsen.

Se videoreportasje øverst i saken.