Nå er Haugalandets mest meningsfulle juletre på plass – Hnytt

Siste:

Helene Skeie Østhus.
Kent Olsen

Nå er Haugalandets mest meningsfulle juletre på plass

Aksjonen «Et juletre med mening» ble en suksess i fjor, og nå gjentar Kirkens Bymisjon og Oasen samarbeidet om å samle inn julegaver til vanskeligstilte barn og unge i regionen.

NORHEIM: Klokken 14 fredag stod juletreet godt plassert inne på Oasen Storsenter med hjerter med juleønsker påskrevet.

Se video: Juletre med mening

Aksjonen «Et juletre med mening» går ut på at en kan finne et julegaveønske en vil oppfylle, handle det som står på hjertet, for så å levere gaven til informasjonen.

– Det er viktig aller mest fordi vi ønsker å gi barn og unge en tilnærmet lik vanlig jul, og håpe at det kan bidra til at de som kanskje gruer seg litt til jul gruer seg litt mindre, forteller kommunikasjonsansvarlig for Kirkens Bymisjon, Helene Skeie Østhus.

– Vi ser at det er et enormt ønske om å bidra og gi å gi i denne tiden hos folk, og folk er kanskje litt usikre på hvordan de kan gjøre det. Dette er en veldig konkret måte å gjøre på, sier hun videre.

Hun ser bort på treet og tippe at det henger rundt 100 ønsker på det nå.

I fjor ble aksjonen arrangert for første gang, og da ble over 350 julegaveønsker oppfylt.

– Det er nå vi ser om folk synes det var kjekt i fjor. Vi satser på at dette er noe vi kommer til å fortsette med lenge. Det tikker av alle boksene på hvordan vi kan møte givergleden og behovene, sier Østhus.

Treet blir pyntet.

Flott og trist

Senterleder Dag Einar Solberg synes det både er flott og litt trist at et slikt tre har fått plass på Oasen.

– Vi synes det er et fantastisk prosjekt å samarbeide om. Vi så i fjor at kundene ble berørt. Det var mange som ønsket å hjelpe og kom tilbake med ungene sine slik at de skulle få se at det var andre unger som lever i mer fattigdom enn det de er vant med selv, forteller Solberg.

Han har tro på prosjektet, og legger til at de allerede har fått en del henvendelser fra kunder som husket aksjonen fra i fjor.

Les mer i neste utgave av Karmøynytt.

Senterleder Dag Einar Solberg.