Mor og sønn fant suksessoppskriften - åpner ny kafé på Langåker – Hnytt

Siste:

Brit og Odd Jostein Abrahamsen ønsker kundene velkommen til den nye kafeen på Langåker.
Brit og Odd Jostein Abrahamsen ønsker kundene velkommen til den nye kafeen på Langåker.

Mor og sønn fant suksessoppskriften – åpner ny kafé på Langåker

LANGÅKER: Det begynte med innkjøp av noen stekeformer til baguetter under en Danmarkstur for tre år siden, og har gradvis utviklet seg til å bli en lokal leverandør av alt fra lunsjmat til bakervarer, koldtbord, kaker og snitter.

Store investeringer

Etter å drevet virksomheten fra en ombygd løe hjemme på Stava satser Odd Jostein Abrahamsen på kafédrift ved Kiwi på Langåker. Onsdag er det klart for offisiell åpning i lokalene der det er gjort betydelige investeringer den siste tiden.

– Alle plater på veggene er skiftet. Her er ny innredning og vi har kjøpt nye maskiner, sier Abrahamsen og viser rundt i lokalet.

Denne stekeformen til baguetter var starten på hele mateventyret til Stavagarden. Brit Abrahamsen viser frem en av formene som ble kjøpt inn i Danmark ved en tilfeldighet.

Egne soner

I kjøkkenavdelingen er det brukt flere hundrede tusen på maskiner og teknisk utstyr. i tillegg har de delt kjøkkenet inn i tre soner hvor middag lages i en av dem, baking foregår i en annen og snitter og koldtbord lages i den tredje.

– Vi har tatt i bruk alt av ledig areal i bygget, sier han.

Odd Jostein Abrahamsen og Brit Abrahamsen på det nye kjøkkenet hvor det er investert store summer den siste tiden.

Husmannskost

I kafeen selges egne bakevarer og lunsjretter, samt middager av den mer tradisjonelle sorten. Her er det full satsing på tradisjonsrik norsk husmannskost og på menyen står alt fra fårikål, komle, stekt pølse i brun saus, kjøttkaker og stekt fiskepudding.

– På søndag hadde vi en prøvedag i kafeen og gikk tom for middager allerede klokken 14.00, forteller han.

– Dem som kommer hit sier at de vil ha gammeldags husmannskost. Alt det andre kan de få servert andre steder, sier Brit Abrahamsen som er klar ved grytene.

Mammaen til Odd Jostein har har tidligere jobbet i både kantiner og på klesbutikk og har hendene fulle med å mette alle kundene som kommer med sine middagsønsker.

– Det kommer folk her og spør oss om vi kan lage både lever og hvalbiff. Om markedet er der så kommer det på menyen, lover hun.

Rask utvikling

Men at det skulle bli kafédrift og og åtte ansatte på Langåker og avdelingen på Åkra hadde neppe noen av dem sett for seg da eventyret startet hjemme i kjelleren på Stava. Odd Jostein som til vanlig jobber som mekaniker i Nordsjøen og med vindmølleprosjekter rundt om i Norge hadde frem til for tre år siden kost seg som hobbykokk hjemme på kjøkkenet, der biff var spesialiteten.

– Han har alltid likt å lage mat og fikk utfolde seg på kjøkkenet fra han var liten, forteller moren som minnes at gutten stod klar med sjokoladekake da hun kom hjem fra klubb.

Nå har kokkeleringen blitt til levebrød, lokale arbeidsplasser og nytt kafétilbud langs fylkesveien på Langåker.