– Ingenting er kjekkere enn når ungene har det kjekt – Hnytt

Siste:

Anne Sofie (4) og Sidney (4) tester ut forskjellige metoder for å få ut legomannen fra iskula.
Anne Sofie (4) og Sidney (4) tester ut forskjellige metoder for å få ut legomannen fra iskula.

– Ingenting er kjekkere enn når ungene har det kjekt

Espira Sletten på Vea markerte fredag forrige uke FNs internasjonale vitenskapsdag, og fant blant annet ut hvor mye væske ei bleie kan tåle.

VEA: Gjennom tre eksperimenter markerte barnehagen Espira Sletten på Vea den internasjonale vitenskapsdagen fredag forrige uke

Det første eksperimentet gikk ut på å få en legofigur ut av en isblokk med salt og vann, noe Sidney og Anne Sofie (begge 4 år) hadde sansen for.

– Det var kjekkest, kommer det fra Sidney.

– Fikk dere legomannen ut da?

– Ja, sier de begge.

Satser på realfag

– Det handler om at ungene skal undre seg og filosofere over hvordan ting reagere, forteller pedagogisk leder i barnehagen, Ingrid Jensen Johannessen, til Karmøynytt.

Hun var med og tok barna på sin avdeling gjennom eksperimentene.

– Vi har fokus på realfag fordi vi ser at ungene er voldsomt nysgjerrige og interesserte, og interesserer seg for realfagsemnet i tidlig alder. Vi ser det også på avdelingen min at ungene har lyst til å være med hver gang når vi har «Forskerfabrikken», forteller hun.

Hun forteller at det gir de ansatte motivasjon når de ser at ungene blir engasjerte.

– Ingenting er kjekkere enn når ungene har det kjekt. Da blir vi mer motiverte også til å gjøre ting oftere. Du ser gleden og nysgjerrigheten til ungene. De synes det er spennende, og da blir en påvirket positivt, sier Johannessen.

– Det gir dem muligheten til å lære seg begreper i tidlig alder før de begynner på skolen, der for eksempel matte kan være utfordrende for noen. Men får de en begrepsforståelse i tidlig alder så kan det øke nysgjerrigheten deres, fortsetter hun.

Fikk sjokk

Dagens siste eksperiment var å finne utav hvor mye væske en bleie kunne tåle.

Selv fikk Johannessen og resten av personalet prøve det under et tidligere personalmøte der de prøvde ut en del eksperimenter.

– Den første gangen jeg så hvor mye en bleie tålte så ble jeg kjempeoverrasket. Det hadde jeg aldri trodd, sier hun, og viser til at en bleie kan ta rett i underkant av to liter væske.

Pedagogisk leder hos Espira Sletten, Ingrid Jensen Johannessen (midten).