– Det har vært mitt åndelige hjem – Hnytt

Siste:

– Det har vært mitt åndelige hjem

Familiekirken Saron feirer 50 år.

ÅKRA: I 1968 startet det som nå er Familiekirken Saron på Åkra, og i helgen var det storslått feiring av jubilanten som fyller 50 år.

– Det har vært en kjempeflott helg. Ungdommene feiret med ungdomstreff på fredag, og vi hadde fest på lørdag der vi inviterte alle menighetene på vestsiden her. I tillegg var kommunen representert med varaordfører, forteller leder Arvid Alsaker.

Og jubileet ble avsluttet søndag med storsamling i hovedetasjen før de oppmøtte fikk servert kaffe, kake, pølser og brus i underetasjen etterpå.

Alsaker forteller at de som startet menigheten tilbake i 1968 hadde tro på at Åkra trengte en menighet av et slikt slag.

– Det var andre menigheter på Åkra da også, men Åkra trengte en menighet med dette særpreget, sier han, og forklarer at de er en flergenerasjonsmenighet, og påpeker viktigheten med å ha noe for alle generasjoner.

Det var også grunnen til navneendring der en la til «Familiekirken» for to år siden, sammen med visjonen om å være «nær Gud, nær mennesker og nær Åkra».

Leder i Familiekirken Saron, Arvid Alsaker.

Begynte som ungdom

«En gammel saronitt», som hun ble kalt fra scenen, Synnøve Aanensen, var tilbake på gamle trakter og spilte flere låter for salen.

– Jeg begynte her da jeg var ungdom. Da var det jo her alle ungdommene var, i hvert fall på Åkra, forteller Aanensen, som har vært fast på Saron frem til for fem år siden da hun var med og startet det som i dag er Hillsong Karmøy i Kopervik.

Hun har varme ord om Saron.

– Det har vært mitt åndelige hjem i ganske mange år, ja hele mitt voksne liv. Her har vi hatt venner og ungene våre med og stått sammen. For ungene som vokser opp så er det et fint sted også, der en får lov til å stille seg frem og øve på å stå foran folk. De får en plattform til å utvikle sine talenter, sier Aanensen videre, og legger til:

– Vi heier på Saron. Det var utrolig flott å se i dag, alle ungene i Soul Children, og den brede aldersgruppen som er her. Det er helt nydelig.

Synnøve Aanensen fremførte flere låter på søndag.
Barnekoret Soul Children.