«Med Telenor på tråden» – Hnytt

Siste:

«Med Telenor på tråden»

– Jeg måtte fortsette i min framoverbøyde posisjon over kjøkkenbenken med mobiltelefonen i vannrett posisjon med høyttaleren koplet til for å kunne kommunisere med omverdenen via mobil.

HARALDSPLASS: Da jeg løftet av telefonrøret ble jeg møtt av en blid og karakteristisk østnorsk selgerstemme. Han ville vite om jeg var Harald og han ble veldig glad og oppglødd da jeg bekreftet det. Disse selgerne ringer med jevne mellomrom. Av og til har vi hyggelige samtaler og en sjelden gang lar jeg meg lure til å inngå avtaler. Sist gang lurte et finsk selskap meg til å bli strømkunde der, men det tok ikke lang tid før jeg var tilbake i Haugaland kraft-folden igjen.

Det begynte hyggelig denne gangen også. Mannen med den offensive og blide østlandsstemmen presenterte seg som Skogvald eller kanskje det var Skogvold og var nok veldig glad for at han hadde funnet meg fordi han brukte navnet mitt i hver setning. -Representerer Skogvald andre enn seg selv, lurte jeg på. Jo, han ringte fra Telenor.

– Kanskje fra Telenor Bedrift, prøvde jeg meg.  Jo, slik var det.

– Aha, tenkte jeg, og mente å vite hva som var i vente og bestemte meg for å takke nei til alle tilbud denne gangen.

For det er slik at jeg har et lite firma eller enkeltmannsforetak som det heter. Derfor står jeg på lista deres som potensiell bedriftskunde. Men mobilforholdene er så dårlig her jeg bor at det eneste stedet jeg kan bruke mobilen min med noenlunde brukbart signal, er å ligge bøyd over kjøkkenbenken ved vinduet der. Selv om jeg bor midt i Karmøys hjerte bare en drøy kilometer i luftlinje fra rådhuset. I tillegg må jeg holde mobilen vannrett og bruke høyttaleren. Da får jeg tre merker på signalindikatoren.

Da jeg fortalte om mine miserable mobilforhold til en tidligere Telenor Bedrift-selger, tilbød han seg umiddelbart å sende meg et Telenor Bedrift-simkort så jeg kunne teste ut Telenors overlegne dekning. Jeg prøvde å forhindre det ved å fortelle at jeg allerede hadde Telenor-dekning gjennom mitt Talkmore-abonnement siden det selskapet er eid av Telenor og skryter av full Telenor-dekning. Det var da han ”i all hemmelighet” betrodde meg at det var bare noe Talkmore sa. Selvfølgelig måtte en ha et ekte Telenor-abonnement for å ha ekte Telenor-dekning.

Så kom Telenor Bedrift-simkortet i posten med gratis prøvetid på 14 dager. Testperioden bare bekreftet mistanken min: Jeg måtte fortsette i min framoverbøyde posisjon over kjøkkenbenken med mobiltelefonen i vannrett posisjon med høyttaleren koplet til for å kunne kommunisere med omverdenen via mobil. Nesten slik som de svenske hollywoodfruene holder sine mobiltelefoner på TV. Jeg ble ikke Telenors bedriftskunde den gangen, og det skulle jeg heller ikke bli denne gangen. Det hadde jeg tenkt å meddele hr. Skogvald.

Men han sa fremdeles ”fint, Harald,” lurte på hvordan jeg hadde det, spurte så om hvordan det gikk med firmaet mitt men lurte likevel på  om det var slik at det var lagt ned. Det var da jeg valgte å si fra om hva jeg mente om slik inntrenging i den private sfæren som jeg opplevde ham bedrev. Jeg hørte at han prøvde å komme til orde, men jeg hørte også at han ga opp og la på.

Siden har jeg ikke hørt fra hr. Skogvald eller Telenor Bedrift. Jeg oppholder meg fremdeles mer enn de fleste ved kjøkkenbenken. Ikke nødvendigvis av gastronomiske årsaker. Forklaringen har også med mobiltelefoni å gjøre.