– Han er tvers i gjennom et godt menneske – Hnytt

Siste:

Toralf Gjerstad og Rune Birkeland.
Toralf Gjerstad og Rune Birkeland.

– Han er tvers i gjennom et godt menneske

AVALDSNES: Joralf Gjerstad, eller Snåsamannen som han også er kjent som, er i disse dager på besøk i Karmøy og Haugesund hvor han blant annet forteller om livet sitt.

Onsdag kveld snakket han til en utsolgt Kopervik kirke, mens i kveld skal Gjerstad intervjues av Rune Birkeland i Vår Frelsers kirke i Haugesund.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra folk som synes det var godt å få møte ham på denne måten, sier Birkeland.

Han forteller at mange har sendt e-poster og tatt kontakt i forkant av besøket i håp om at Snåsamannen skal legge hendene sine på dem.

– Det har vært utrolig sterkt og jeg var ikke klar over at det var så mye nød, sier Birkeland som selv har kjent Gjerstad i ti år.

Mannen som er kjent for sine unike evner har passert 90 år og har med sin skrantende helse begrensede muligheter til å møte enkeltpersoner under oppholdet på Haugalandet.

– Det er noen få han trykker hånden til innimellom, men det er lite han kan love rundt dette, sier Birkeland.

– Han er tvers i gjennom et godt menneske som har en personlighet som gjør at alle som er sammen med ham opplever det godt, sier Birkeland. 

Les mer om Snåsamannen sitt besøk og de lokale kirkene sitt syn på helbredelse i neste utgave av Karmøynytt. 

Geir Toskedal og sokneprest Lars Tore Anda viste Gjerstad rundt i Avaldsnes kirke torsdag formiddag.