Glenn Tony legger ned kaféen: – Jeg har møtt veggen – Hnytt

Siste:

Skrantende helse er hovedårsaken til at Glenn Tony Pedersen legger ned kaféen på Åkra. Arkivfoto
Skrantende helse er hovedårsaken til at Glenn Tony Pedersen legger ned kaféen på Åkra. Arkivfoto

Glenn Tony legger ned kaféen: – Jeg har møtt veggen

– Jeg har møtt veggen, forteller den populære kafe-eieren på Åkra.

ÅKREHAMN: Det begynte som et veldedighetsprosjekt gjennom organisasjonen håpets Havn i desember i fjor og utviklet seg etterhvert til å bli både Kafé og diner i Amfi-senteret i Åkrehamn.

Helseutfordringer

Men etter et knapt års drift velger innehaver, Glenn Tony Pedersen å legge ned virksomheten på grunn av skrantende helse.

– Med en sviktende helse som bare blir dårligere og dårligere så klarer jeg faktisk ikke mer. Jeg har møtt veggen, erkjenner 52-åringen ovenfor Karmøynytt

Populær mat – ingen lønn

Siden han overtok kafédriften har det blitt lange arbeidsdager over grytene. Retter som pølse i brun saus, fiskegrateng og annen norsk husmannkost har falt i god smak blant gjestene, men inntekter har det blitt svært lite av.

– Jeg har ikke kunnet ta ut en eneste krone i lønn, forteller han åpenhjertig.

Hard jobb

Pedersen legger ikke skjul på at det er vemodig å legge ned driften fra nyttår, men føler at tiden er inne til å si stopp.

– Det er ikke bare å røre i en gryte. Det er en hard jobb og kroppen klarer ikke å holde følge lengre, sier han.

Tøft liv

Glenn Tony har i flere intervjuer og i lokale sammenhenger vært åpen om rusmisbruk som har preget store deler av livet og at dette har satt tydelige spor i kroppen. Den siste tiden har han flere ganger vært innlagt på sykehus og har fått klar beskjed om å roe ned tempoet. Nå håper han på uføretrygd og at han kan bruke erfaringer og fritiden sin på å hjelpe folk som sliter med rusproblemer med å få livet på rett kjøl igjen.

– Jeg er en kristen mann og tror på Gud. Jeg har drevet mye med frivillig arbeid. Om jeg har en trygd i bunn som jeg kan leve av og hjelpe andre, så det dette som gir meg aller mest.

Takker kundene

Han ønsker nå å takke alle gjestene og dem som har støttet ham i arbeidet med spisestedene. Frem til nyttår blir det servering som vanlig i kaféen og til eldre som får middager kjørt hjem til seg. 

– Det er viktig at folk blir både fornøyd og mett, sier Pedersen.