Gikk inn for oppføring av private omsorgsboliger i Skudenes – Hnytt

Siste:

Tor Kristian Gaard. Arkivfoto.
Tor Kristian Gaard. Arkivfoto.

Gikk inn for oppføring av private omsorgsboliger i Skudenes

Enstemmig vedtatt i formannskapet.

POLITIKK: Formannskapet gikk mandag enstemmig inn for oppføring av private omsorgsboliger i Skudenes.

– En gladsak, ikke minst for de som skal inn i boligene. En har ventet lenge på at vi skal få til en ordning som gjør at de kan flytte inn i en bolig med en utgift som de kan leve med, sa Anne Ferkingstad (Ap).

– Det er en sak som har pågått en stund. Jeg og flere som sitter her har fulgt saken lenge. Det er godt å se at det er et samarbeid, ikke minst fra initiativtakerne, politikere og administrasjonen som har snudd og lest lover og regler og kan komme med et forslag til vedtak, fortsatte Ferkingstad, og la til at hun håper en snart skal få begynne og spa.

Høyre ordførerkandidat, Tor Kristian Gaard, tok så ordet.

– Det er helt imponerende å høre Ferkingstad snu trill rundt i denne saken som hun har kjempet aktivt mot i kommunestyret og spesielt her. Egentlig skulle en tatt dette til regjeringen og sagt til Bollestad og co, at en må komme og lese karmøypolitikken sine utredninger. Her er det virkelig Høyre og KrF som har dratt sammen med pårørende og fikk sammen et femte punkt, at dersom husbanken sier seg enig i at det er tilskuddsberettiget, så skal saken opp igjen, sa Gaard.

Reagerte

Ordfører Jarle Nilsen tok så ordet og reagerte på måten Gaard ordla seg.

– Nå er jeg overrasket og voldsomt lei meg. Jeg hadde håpet og trodd at det var en helt annen innstilling og raushet i denne salen enn det som Gaard drar frem nå, sa Nilsen, og bekreftet det som Ferkingstad sa i sitt innlegg, samt at Høyre var med på punkt fem.

Gaard kommenterte med at han var glad for at paragraf fem kom med.

– Det er den som fører saken her i dag. Hvis ikke så hadde saken vært død, sa Gaard.

Formannskapet gikk enstemmig inn for saken. Endelig avgjørelse blir tatt i kommunestyret 12. november.