Åkra holder følge i opprykkskampen – Hnytt

Siste:

Kopervik - Åkra.
Kopervik - Åkra.
Kent Olsen

Åkra holder følge i opprykkskampen

...og nå skal alt avgjøres i siste runde.

FOTBALL: Et mål av Preben Fauskanger etter 17 minutter utgjorde forskjellen på Åkra og Kopervik da lagene møttes til lokaloppgjør lørdag ettermiddag.

Daniel Kvalvågnes snappet opp en feilpasning fra KIL-forsvaret og sendte Fauskanger alene med keeper. Der gjorde han ingen feil og satte ballen i i høyre hjørne.

Tabellposisjonen til tross, hjemmelaget var fullt på høyde med opprykksjagende Åkra, og presset på for utligning etter at de havnet under.

Den kom aldri, og i andre omgang nullet lagene hverandre ut, og Åkra kunne gå seirende ut av lokaloppgjøret.

Tre nye poeng gjør at Åkra igjen er oppe i ryggen på Djerv 1919. Haugesund-laget har ett poeng mer før siste serierunde spilles 1. november.

Strålende fornøyd

Åkra-trener og tidligere Kopervik-trener Tore Emberland var godt fornøyd med laget sitt etter kampen, selv om det bare ble ett mål.

– Jeg synes vi nok en gang spiller en defensivt kontrollert kamp. Jeg tror ikke vi slipper til dem noe særlig i andre omgang. Det er jo få sjanser i kampen. Jeg er strålende fornøyd med grunnarbeidet. Det er tre poeng og fyr i teltet i ei uke til, sier Emberland.

– Hvor spennende er denne opprykkskampen nå?

– Vi henger jo etter. Nå skal vi spille på likt, og da har vi muligheten. Djerv må avgi poeng, så vi går for å vinne, sier Emberland.

Åkra-trener Tore Emberland.

Skuffet avskjed

Lokaloppgjøret var også siste hjemmekamp for Kopervik-trener Ståle Hetland. Etter tre og et halvt år takker han for seg, men han skulle gjerne ha sett at utfallet i lørdagens kamp ble annerledes.

– Sykt skuffet. At vi ikke klarer å putte og at vi ikke står opp bedre i andre omgang enn det vi gjør. Vi er bedre enn Åkra i dag, men det hjelper ikke. Vi slipper inn et drittmål. Vi produserer ikke nok til å vinne. Det var surt, denne siste kampen, sier en nedbrutt Hetland etter kampen.

– Vi blir felt av våres egne feil, legger han til.

– Hvor kjipt er det å tape på et slikt tabbemål?

– På en skala på en til 10 så er det 12. Det er kjipt at det er slik vi taper, svarer han.

Kopervik-trener Ståle Hetland.