Rådmannen vil redde butikken på Feøy – Hnytt

Siste:

Rådmann i Karmøy kommune, Vibeke Vikse Johnsen.
Rådmann i Karmøy kommune, Vibeke Vikse Johnsen.

Rådmannen vil redde butikken på Feøy

Rådmann Vibeke Vikse Johnsen foreslår å tildele et investeringstilskudd på 250.000 til Feøy Dagligvare for nytt drivstoffanlegg.

POLITIKK: Rådmannen ønsker å redde butikken på Feøy med å tildele enkeltmannsforetaket, eid av Jorunn M. Thorsen, 250.000 kroner.

Tilskuddet er under forutsetning av at Merkur-programmet innvilger 500.000 til samme tiltak, mens den resterende delen, 250.000 kroner, dekkes av egenkapital fra innehaver.

Dagens drivstoffanlegg på 12.000 liter tilfredsstiller ikke kravene etter at en overgangsordning går ut i 1. januar 2019, og det er derfor behov for et nytt anlegg.

LES OGSÅ: Nye krav setter Feøy-butikken i fare

– Det er liten tvil om at Feøy Dagligvare er av stor praktisk og sosial betydning for beboere og hyttefolk på Feøy, og bidrar til at det er lettere å drive annen næringsvirksomhet fra Feøy, skriver rådmannen i en kommentar.

– Det er krevende å beregne den samfunnsøkonomiske verdien av betydningen av nærbutikkens eksistens. Det er likevel relativt enkelt å anslå at betydningen av denne ene arbeidsplassen overgår den samfunnsøkonomiske verdien av en investeringsstøtte på 250.000 kroner til et drivstoffanlegg på øya, skriver rådmann Johnsen videre.

Tilskuddet fra kommunen på 250.000 foreslås å komme fra Havbruksfondet.

Saken skal opp i formannskapet førstkommende mandag.

LES OGSÅ: Karmøy får over seks millioner fra Havbruksfondet.

Lars Helgeland i Merkur-programmet besøkte Feøy tidligere i høst. Han ser viktigheten av å ivareta nærbutikken på øya.