Råsterke Åkra senket FKH 2 – Hnytt

Siste:

Kent Olsen

Råsterke Åkra senket FKH 2

Et mål av Daniel Kvalvågnes og et av Jan Inge Haringstad var nok til å slå FKH 2 hjemme i Åkra idrettspark mandag kveld.

FOTBALL: Opprykkskampen i 4. divisjon avdeling 2 leder i beste velgående etter at Åkra stod imot det FKH 2 hadde å komme med mandag kveld.

Den sterke 2-1-seieren gjør at Åkra holder følge med Djerv 1919 når det gjenstår to kamper i årets sesong.

– Det var en fryktelig lang andre omgang. En møter et godt FKH-lag som har vanvittig bra sentral midtbane. Det går fryktelig fort, så de første 10 minuttene så sliter vi med å ta de ut. Så synes jeg vi lykkes i resten av kampen, men så blir det litt hektisk i slutten, sier en godt fornøyd Åkra-trener Tore Emberland etter kampslutt, som synes det er den beste defensive kampen de har gjort i årets sesong.

Emberland kjenner godt på at opprykkskampen lever i beste velgående.

– Jeg kjente i dag at det betyr noe. Jeg er kanskje den som er mest rolig, men da det nærmet seg slutten så kjente jeg at det betyr noe, sier han og legger til:

– Vi må jo vinne hver kamp, men hvis Djerv går på en liten smell så er vi der.

Tett oppgjør fra start

Hjemmelaget kom fortest i gang, og allerede etter ett minutt er Åkra farlige og prøver seg på et skudd som går til corner.

Den påfølgende corneren fører imidlertid til overgang for bortelaget, der Agano får ballen fra høyre og er nærmest alene med keeper. Han klarer likevel å somle såpass mye at en Åkra-spiller takler til frispark rett utenfor 16-meteren.

Frisparket  til Velde går rett i muren, og litt klabb og babb fører til slutt til et skudd som går i mål, men blir vinket av for offside.

Etter mye frem og tilbake klarer FKH-rekruttene å etablere seg på Åkras banehalvdel, men klarer aldri å spille Åkra lave nok, og hjemmelaget er hissige og farlige på overganger.

Kvalvågnes og Fauskanger er begge hissige på grøten der oppe, og får til slutt betalt for det i det 26. minutt. Førstnevnte setter ballen i åpent mål etter skrekkelig kommunikasjon mellom forsvaret og keeper til bortelaget. En våken Kvalvågnes snapper ballen og setter den skrått i mål.

Ikke lenge etter må målscoreren ut etter en albue i ansiktet, og blir kjørt på legevakten.

FKH 2 forsøker å etablere seg i angrep etter en god Åkra-periode, men blåtrøyene forsvarer seg greit, og lagene går til pause med 1-0.

(Saken fortsetter under bildet)

Åkra-trener Tore Emberland.

Økte ledelsen

I det 74 minuttet økte Åkras kaptein Jan Inge Haringstad til 2-0 etter at ballen først havnet i stanga.

Bare fem minutter senere er det kamp igjen etter fine kombinasjoner fra bortelaget der Tobias Svendsen til slutt setter ballen i mål.

FKH 2 setter inn en skikkelig sluttspurt, og får flere sjanser til å utligne, blant annet etter 87 minutter, men innlegget fra høyre er litt for upresist til at Agano får tåspissen på den.

Til slutt bryter både Åkra-guttene og publikum ut i et seiersbrøl når dommeren blåser av.

BRØDREDUELL: Brødrene Andreas, Ruben og Jakob Rasmussen.