Inviterte til idémyldring i Kopervik – Hnytt

Siste:

Fredags kveld var det klart for idémyldring i Kopervik.
Fredags kveld var det klart for idémyldring i Kopervik.

Inviterte til idémyldring i Kopervik

Fredags kveld inviterte Byen vår Kopervik til uformell idémyldring på Cafe MM i Kopervik. Her var alle velkommen for å diskutere muligheter for byen.
F.h. Johnny Angelund, Ordfører Jarle Nilsen, og leder i Byen vår Kopervik Line Østhus.
Flere møtte opp for å komme med innspill om byen.

Mange hadde mye på hjertet under kveldens idémyldring. Politikere, næringsdrivende og privatpersoner spilte ideer frem og tilbake, og diskusjonene gikk lett i lokalet. 

Initiativtakeren bak arrangementet, Johnny Angelund, er godt fornøyd med kveldens møte. Til tross for noe labert oppmøte var det ingenting å si på engasjementet blant de som møtte.  

– Jeg tipper vi er ti stykk mer enn jeg trodde, så jeg er kjempefornøyd, ler han og tilføyer litt mer alvorlig: – Men det bor 11500 mann her, og det er 25 som er interessert i å diskutere dette. Jeg sier alltid det med 11500 mann, for det forteller litt om hvor stor by vi faktisk bor i. Så det er et «sleivspark» på en måte. Jeg tenker at vi må ikke glemme at vi bor såpass mange i Kopervik, så egentlig burde det ikke være så vanskelig å få til noe. 

En annerledes arena
Inspirasjonen til kveldens idémyldring hentet han fra andre byer som har arrangert lignende arrangementer. I en uformell setting ble nye ideer og tanker rundt byen diskutert.

– Jeg leste litt om andre byer. At hver gang det skulle snakkes om byene på offentlige møter så ble det alltid det samme. Det ble mye syting og klaging, og ikke noe særlig fremgang. Så begynte de med slik idémyldring på en annen arena enn den typiske hvor en person står på scenen og har ordet. Da dukket det opp ideer og samarbeid, og folk som ellers ikke hadde muligheten til å komme med ting kunne komme med ideer, forteller Angelund.  

Tilstede fredags kveld var også ordfører i Karmøy kommune Jarle Nilsen. Han mener arrangementer som dette er viktig og betydningsfullt for byen. 

– Jeg synes ideen er kjempebra. Dette er jo et åpent arrangement hvor folk uansett bakgrunn og interesser kan få lov å komme med sin ide og myldre med de andre. Det er et veldig bredt program  her hvor noen snakker om utvikling av festivaler og arrangementer, noen er opptatt av å legge til rette for handelsmulighetene, og andre er opptatt av adkomstmuligheter. Her er det mange som bruker fredagskvelden sin for å bidra med sitt for at Kopervik skal bli enda bedre og attraktivt, sier han. 

Motiverende samling
Flere gode ideer kom frem under kveldens samling og leder for Byen vår Kopervik, Line Østhus, setter stor pris på alle kveldens innspill. 

– Vi har fått mange ideer og innspill fra ildsjeler og engasjerte folk fra Kopervik. Det er kjekt å høre hvilke synspunkter de har, og jeg kjenner jeg er blitt enda mer motivert. Det er godt å høre at folk forstår at alt ikke er gjort på en dag og at det ligger mye arbeid bak det vi gjør. For det er jo ikke mangel på ideer og inspirasjon, smiler hun. 

At arrangementet har gitt mersmak er hun ikke i tvil om og på spørsmål om dette skal arrangeres igjen svarer hun kjapt. 

– Absolutt. Dette kommer vi til å gjøre igjen, avslutter hun.