Lynet slo ned i huset - Endelig hjemme igjen – Hnytt

Siste:

Livet ble snudd på hodet for familien Vesterheim i August 2017, nå har Hanne Margrethe, Tørres og deres fire døtre ­endelig fått flytte hjem igjen. Med på bildet er døtrene Malena (t.v) og Selma.
Livet ble snudd på hodet for familien Vesterheim i August 2017, nå har Hanne Margrethe, Tørres og deres fire døtre ­endelig fått flytte hjem igjen. Med på bildet er døtrene Malena (t.v) og Selma.
Bilde 1 av 10
Bilde 2 av 10
Bilde 3 av 10
Bilde 4 av 10
Bilde 5 av 10
Bilde 6 av 10
Bilde 7 av 10
Bilde 8 av 10
Bilde 9 av 10
Bilde 10 av 10

Lynet slo ned i huset – Endelig hjemme igjen

Livet fikk en brå vending for familien Vesterheim i August 2017. Huset deres ble da truffet av lyn og endte opp i full fyr. Nå, ett år etterpå, er huset bygget opp fra grunnen av igjen og familien har endelig fått flyttet hjem.

I lang tid har huset til familien Vesterheim fra Åkra vært en byggeplass. Siden marerittet inntraff ifjor høst har prosessen med å bygge opp igjen familiens hjem pågått.

– Det skjedde i 8-tiden om morgenen. Jeg var hjemme, Tørres var akkurat gått på jobb, forteller Hanne Margrethe om kvelden lynet slo ned, og utdyper: – Det brant godt. Men vi kom oss jo ut, til plaskregn. Mamma og de bor rett over veien, så jeg ga nøklene til ungene så sprang de over i pysjamasen, forteller hun om den dramatiske opplevelsen.

Som følge av hendelsen ble huset totalskadet. Det var lite som kunne reddes, og huset ble revet ned og bygget opp igjen.

– Det som sto igjen var vel stenderne i første etasje, sier Hanne Margrethe alvorlig og titter bort på en samtykkende Tørres.

Huset til familien Vesterheim har gjennomgått store forandringer det siste året. Foto: Privat

Store forandringer
En arkitekt ble engasjert for å tegne om huset når den eldre boligen skulle bygges opp igjen. Flere forandringer ble gjort og huset har gjennomgått en heftig forvandling i forhold til hvordan det opprinnelig var. Romløsninger er blitt endret og huset har fått et mer moderne funkis-preg over seg.

– Det ble engasjert en arkitekt fra Proby til å tegne om. Kjeller- og loftetasjen er blitt totalforandret, forteller Tørres.

Han og Hanne Margrethe forteller at også hovedetasjen har fått større endringer. Hvor et soverom er fjernet for å få større stue, og utbygg med hagestue er blitt tilført.

– Det var litt utfordringer med kommunen, så vi fikk det ikke helt slik vi ville. Men vi er storfornøyde med slik det ble. Arkitekten har gjort en kjempejobb og vi er veldig fornøyde med han, legger Hanne Margrethe smilende til.

På hvilken endring som har falt mest i smak er paret ikke i tvil.

– Takterrassen. Vi hadde veldig lyst på takterrasse, og det fikk vi. Det viste seg også at huset ble høyere enn hva det tidligere var. Så nå har vi plutselig fått litt sjøutsikt, forteller de og avslører at loftstuen, med utgang til takterrassen er favorittrommet i huset.

Åpnet opp
Som følge av ombyggingen har huset fått en veldig åpen og romslig løsning. Alle de tre etasjene er knyttet sammen, uten dører. For familien var dette et viktig ønske.

– Det som er en stor endring i huset vårt er at vi har åpnet opp gangen. Før var det dør ned til kjelleren, sier Hanne Margrethe og fortsetter: – De to eldste jentene sov på loftet når lynet slo ned, så de vil ikke opp på loftet igjen. Da fikk de rom i kjelleren, men da var vi plutselig spredt over et stort område. Derfor åpnet vi opp, slik at hele huset ble en og samme del, forteller hun.

Og døtrene de stortrives i kjelleretasjen. Her har de fått både eget bad og stue, noe som har vært etterlengtet i byggeprosessen.

– Til nå har vi bodd i kjelleren til mamma og pappa. Der har vi hatt det godt, men vi har bodd på to soverom, og bodd litt oppå hverandre. Det har ikke vært så stor mulighet til at jentene kunne ha besøk når som helst. Det er en frihet med det nye huset, at det er plass til å ha venner i loft- og kjellerstuen. Det er nok det de kjenner mest på, at de har fått større plass å boltre seg på, smiler Hanne Margrethe.

Huset før lynnedslaget. Foto: Privat

Ønsket en rød tråd
Rett før lynnedslaget var Hanne Margrethe og Tørres nettopp ferdig med å pusse opp hele huset. Paret så derfor svart på en ny omgang med vanskelige valg og oppussing. Derfor bestemte de seg for å hyre inn en interiørkonsulent, noe de ikke har angret på.

– Det er mange som går med en husbyggerdrøm. Vi hadde jo også egentlig lyst til å bygge hus, men da forbereder du deg jo og bruker tid. Her skulle vi velge et helt hus på kort tid, forteller Hanne Margrethe om alle de vanskelige valgene som plutselig var der.

Med god hjelp fra interiørkonsulent Ann Elin Sørøy har paret oppnådd drømmehuset.

– Idyll og hjem skal ha all ære. Et møte med henne, hvor huset var revet, det var ingenting her, og vi i arbeidsklær. Så leverer hun dette produktet, og treffer oss med en gang, sier Hanne Margrethe overveldet.

Rundt henne preger duse, behagelige farger veggene og interiør. Og stilen er gjennomført gjennom hele huset. Koselig men stilig, var det paret ønsket å oppnå, og de er storfornøyd med resultatet.

– Vi savnet at det skulle være en rød tråd i hele huset. At når du kom inn i et rom så passet det med alle de andre fargene. Det var det vi i utgangspunktet ville ha hjelp til, så bare ballet det på seg, ler Hanne Margrethe og utdyper: – Huset måtte være hjemmekoselig. Det trengte ikke være så skrikende når du kom inn, men at det kunne være noen blikkfang, slik som stolen i stuen. Nordisk stil med en tanke retro kalte Ann Elin det, det var det som var stilen vår, smiler hun.

Vekket interessen
Hverken Hanne Margrethe eller Tørres skryter på seg noe særlig interesse for interiør. Men iløpet av det siste året har interessen økt i takt med byggeprosessen.

– Vi har jo alltids ville hatt det fint, men det er ikke slik at vi har studert løsninger i interiørblader og slikt. Men når vi plutselig skulle begynne å bygge hus, så måtte vi jo sette oss litt inn i det. Da begynte man å se ting rundt seg på en annen måte, forteller Hanne Margrethe.

Siden byggeprosessen startet har hun begynt å følge flere interiørbloggere, og får med seg en del av det som rører seg. Likevel er hun tydelig på at de ikke kommer til å følge de dyreste og nyeste trendene slavisk.

– Vi kommer ikke til å bytte ut det ene og det andre fordi det er noe nytt på markedet. Vi er fornøyd med det vi har og er ikke så opptatt av dyrt design. Det er mye fint som ikke er design, det trenger ikke alltid å være det dyreste som er finest, avslutter hun.

 

Se bildeserie øverst i saken