Åpnet klatrepyramide på Mykje skole – Hnytt

Siste:

Janne Kristin Hansen, Oddgeir Eilerås og Irene Hansen foran den nyåpnede klatrepyramiden.
Janne Kristin Hansen, Oddgeir Eilerås og Irene Hansen foran den nyåpnede klatrepyramiden.

Åpnet klatrepyramide på Mykje skole

Fredag formiddag fikk den 6,5 meter høye klatrepyramiden sin offisielle åpning på Mykje skole.

VORMEDAL: – Dette betyr veldig mye. Det er et prosjekt vi har jobbet med i noen år nå, og det å få se det på plass med så mange unge betyr veldig mye sier FAU-leder Oddgeir Eilerås rett etter at åpningen er foretatt.

Og det er ikke tvil om hva som er mest populært i skolegården på Mykje skole i storefri. Majoriteten av ungene er enten oppi eller rundt den 6,5 meter høye klatrepyramiden, med god utsikt over lokalområdet.

Den nyinnsatte rektoren, Terje Kjærgård, er også fornøyd med å krone sin første uke på jobb med ny attraksjon i skolegården.

– Det har vært en veldig fin uke med masse nytt. Det har vært en uke der en har gått på en opptur hele veien, forteller han om sin første uke.

– Klatrepyramiden ble tatt i bruk på mandag. Da var det en aktivitet som var helt unik. Det var så mange elever oppi at enkelte lærere lurte på om det var helt forsvarlig. Da måtte vi gå inn og organisere litt, og elevrådet har jobbet med å lage lister og fordele friminuttene på den slik at det blir forsvarlig, forteller Kjærgård videre.

Han har tro på at det kan bety mye for både skolen og lokalsamfunnet.

– Jeg har inntrykk av at på kveldstid så har et ikke vært så mange elever her. Det har vært mer eller mindre tomt, men nå har det vært yrende aktivitet på kveldstid. Folk rundt i byggefeltene har vært her utover ettermiddagene og kveldene. Det er kjempebra, sier en stolt rektor.

– Kjenner det i hjerteroten

Initiativtakerne i FAU sendte søknad til Skudenes & Aakra Sparebank om støtte til klatrepyramiden som de fikk innvilget, og på plass under åpningen var banken tilstede.

– Når vi kommer hit og ser dette så kjenner vi det helt i hjerteroten at dette var et kjempebra prosjekt. Vi gleder oss sammen med disse som har fått dette til og synes det er voldsomt kjekt å kunne være med å bidra til at Karmøy kan bli en bedre plass å bo. Det er det som er målet med gavefondet vårt, forteller markedskonsulent Irene Hansen.

Les mer i neste utgave av Karmøynytt.

Klatrepyramiden på Mykje skole er populær i friminuttene.