– Jeg er ikke Elina med CP, jeg er Elina som har CP – Hnytt

Siste:

Tor Håkon Thomassen

– Jeg er ikke Elina med CP, jeg er Elina som har CP

Etter at Elina Haavik Dale fikk BPA og 20 brukerstyrte personlige assistenter ble 18-åringen sjef i eget liv.

KARMØY: Men vegen til frihet har vært lang for Elina og familien hennes. Det er den ofte for de med funksjonshemninger. Mor, Inger Lise Haavik, har lært så mye i motbakkene at hun bruker erfaringene sine i en ny jobb.

– Jeg har i alle år brent for at funksjonshemmede skal få leve et liv med innhold og muligheter, ut fra det de ønsker selv.

Nå jobber hun som BPA-koordinator for Prima Assistanse, som holder til på Karmøy. Mandag er datteren Elina hovedforedragsholder på et informasjonsmøte Norsk Forening for Utviklingshemmede arrangerer på Uni-K.

Møt dem i videoen over.