På kaien i Kopervik forberedes Nato-øvelsen «Trident Juncture» – Hnytt

Siste:

På kaien i Kopervik forberedes Nato-øvelsen «Trident Juncture»

KOPERVIK: I disse dager gjøres det klart til den største Nato-øvelsen i Norge siden den kalde krigen tok slutt.

Selv om det er fylkene Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland og Hedmark som i størst grad vil bli berørt av storøvelsen med 40.000 deltakere, så er det også ting i Kopervik som er av stor betydning og de 70 fartøyene som skal delta.

Ved kaien i Kopervik var det torsdag formiddag full aktivitet i forbindelse med lasting av 22 gigantfendre som skal fraktes fra Karmøy og nordover til Trøndelag. Fenderne som hver er på fem tonn skal sørge for at både hangarskip og andre fartøy blir liggende trygt ved siden av hverandre under øvelsen.

Palfinger Marine AS i Kvinnherad leverer fendrene mens Royal Industriservices AS på Bokn Maritime Senter tar seg av mobilisering og lagring.

– Palfinger og Royal har samarbeidet om mobilisering av utstyr de siste fem årene og personell fra Royal har mobilisert fendere over hele Vestlandet. De desidert største fenderne ble leid ut til Aibel under byggingen av Johan Sverdrup, forteller Lars Sigvart Hop i Royal Industriservices AS.

Åsmund Lilleaas,Cathrine Skogseth, Roy Aleksander Henriquez og Lars Sigvart Hop ved gigantfendrene i Kopervik.