Har tre uker på seg til å levere handlingsplan – Hnytt

Siste:

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Har tre uker på seg til å levere handlingsplan

SPORT: FK Haugesund er en tre klubber her i landet som har fått frist ut denne måneden til å presentere en handlingsplan for å gjenopprette positiv egenkapital, melder Norges Fotballforbund. Visst de ikke lykkes risikerer klubben få problemer med å opprettholde klubblisensen.

Tall som forbundet presenterer for første halvår 2018 viser at Eliteserien og Obosligaens driftsinntekter er på rekordhøye 854 millioner kroner. Samtidig er driftskostnadene på 937 millioner kroner. Etter at inntekter fra blant annet salg av spillere viser resultatet et underskudd på 23 millioner kroner.

Når ber Norges Fotballforbund Både FK Haugesund, Strømmen og Jerv om å rydde opp

.– Det er bekymringsverdig å se at kostnadene har økt såpass mye, mens klubbene ikke har greid å øke inntektene tilsvarende. Klubbene tror på en bedring i sine prognoser for hele året, men det er viktig at det tas tak nå. Jeg liker heller ikke at så mange klubber får reaksjoner for å ikke nå målene i sine egne handlingsplaner, eller at så mange nye klubber må få på plass egenkapitalen gjennom høsten. Til tross for dette, er det mange klubber som leverer solide resultater, så jeg vil ikke si at alt er mørkt selv om totalen viser en litt negativ utvikling. Jeg oppfordrer de klubbene som ser at de har en høyere kostnadsbase enn de evner å betjene, om å justere seg inn så snart som mulig, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.