Birgitte-forfattere møter publikum i kveld – Hnytt

Siste:

Bjørn Olav Jahr har både skrevet bok og laget TV-serie om drapssaken
Bjørn Olav Jahr har både skrevet bok og laget TV-serie om drapssaken

Birgitte-forfattere møter publikum i kveld

Tidligere krimreporter i TV2. Per Asle Rustad er i disse dager aktuell med boka «Mysteriet Birgitte Tengs». Tirsdag deltar han på debattmøte på Karmøy Folkebibliotek sammen med Bjørn Olav Jahr, som har skrevet boka «Hvem drepte Birgitte Tengs».

Forfatter og tidligere TV2-journalist, Per Asle Rustad har fulgt Birgitte-saken i 23 år og er i disse dager aktuell med boka «Mysteriet Birgitte Tengs». I boka belyser han hvordan drapet har splittet lokalsamfunnet og ødelagt en hel familie.

– Drapet på Birgitte er ikke bare en av de mest omtalte drapssakene i Norge, men også den mest komplekse. Derfor vet vi ikke hvem som er gjerningsmannen. Mange mener fortsatt at fetteren er skyldig, skriver Rustad på sin hjemmeside.

Ny analyse

I boka står blant annet den tidligere etterforskningslederen frem for aller første gang og Rustad har i samarbeid med internasjonale eksperter på gjerningsmannsprofiler gjennomført en ny analyse av drapet.

– Konklusjonen gir ny innsikt i Norges mest kompliserte drapsgåte, opplyser Rustad.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Tidligere krimjournalist i TV2, Per Asle Rustad er i disse dager aktuell med bok om Birgitte-drapet.

Aktuell

Tirsdag kommer han til biblioteket i Kopervik sammen forfatter Bjør Olav Jahr som har fått mye oppmerksomhet i høst etter at han var sentral i produksjon av TV2-serien «Hvem drepte Birgitte Tengs». Serien samlet mellom 500.000 og 700.000 seere hver uke gjennom ni episoder. Tidligere har Jahr gitt ut bok med samme tittel, hvor han lanserte alternativ gjerningsmann.

– Jeg lanserer en person jeg mener politiet bør se grundigere på på, fordi etterforskningen ikke har vært tilstrekkelig. Dette er en person som politiet tidlig fattet interesse for, men som de aldri sjekket ordentlig ut. Jeg utelukker selvsagt ikke at han kan være uskyldig, men han fortjener uansett å bli sjekket ut, fortalte Jahr til Karmøynytt i forbindelse med lanseringen.

Stor interesse

Både TV-serien og bøkene har naturlig nok vakt interesse i lokalsamfunnet i Kopervik og på Karmøy. Biblioteksjef i Karmøy, Hanne Mulelid mener derfor det var naturlig å invitere begge forfatterne til Karmøydebatten som biblioteket arrangerer i samarbeid med Karmøynytt.

– Vi merker at folk er veldig interessert i bøkene og at det er viktig å få belyst det som har skjedd i saken, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Biblioteksjef, Hanne Mulelid og Harald Dale inviterer til Karmøydebatten på tirsdag. Arkivfoto.

Endrer konseptet

Karmøydebatten pleier vanligvis å være en ren paneldebatt, men denne gange gjøres det et unntak hvor det legges opp til en samtale, ledet av Harald Dale. Publikum inviteres i tillegg til å møte opp og stille spørsmål rundt saken og bøkene.

– Vi tror at dette teamet kommer til å engasjere mange og håper på god oppslutning, sier Mulelid.

Hun forteller at møtet starter klokken 19.00 og er åpent for alle som vil høre mer om forfatternes arbeid og erfaringer med den uløste drapsgåten.