Klar for årets Tuastadrevy – Hnytt

Siste:

Klar for årets Tuastadrevy

Lørdag er det premiere for årets Tuastadrevy,  - den 26 i rekken. 

KULTUR: – Jeg kjenner det litt i magen. Det er skummelt å se navnet sitt som regissør i programmet, sier Sonja L. Håland. 

Vi møter henne bak scenen på grendahuset på Tuastad hvor hun tar en pustepause mellom sketsjene. I en av dem spiller hun Playboy Bunny og byr på seg selv i fulle drag. 

– Det er heldigvis bare en rolle. Jeg går ikke kledd slik til vanlig, sier hun og ler så tårene triller. 

Lange tradisjoner

Det er fjerde året hun spiller ulike roller i Tuastadrevyen og denne gang har hun i tillegg fått oppgaven med å regissere forestillingen. 

– Jeg fikk tidligere i år spørsmål av Kenneth Halleland om jeg ville prøve meg. Det var litt blandede følelser, men jeg valgte å hoppe i det, sier hun vel vitende om at det er lange tradisjoner hun nå skal ivareta sammen med skuespillere, musikere og øvrige frivillige. 

I år spilles revyen for 26. gang og publikum vil dra kjensel på profiler de har møtt mange ganger tidligere. En av dem er Kenneth Halleland som denne gang har byttet ut regissør-rollen med gitar og sangstemme. 

– I år skal jeg være med å synge og spille litt. Vi har gjort en vri med å satse enda mer på det musikalske og har for første gang med et fullt orkester, forteller han. 

Mens de tidligere har hatt pianist og gitarist på scenen er det denne gang et fullt orkester på seks mann som spiller opp både underveis og etter forestillingen, hvor det også i år blir mulighet til å ta seg en sving. 

Jan H. B. Andersen og Johan Vihovde i ellevill tannlege-situasjon

Helaften

En av suksessfaktorene til revyen har i alle år vært at publikum får en helaften med revy, mat og dans, til en rimelig penge. Halleland forteller at det er mange frivillige i sving for at det hele skal gå så knirkefritt for seg som mulig. 

– Det er nærmere 20 personer som er med i musikk og revy. 30 frivillige deltar i ulike komiteer, lager mat og fikser billettbestillingene. Det krever mye organisering, sier han. 

Kenneth Halleland (t.v) sammen med orkesteret som er nytt av året.

Viktig inntekt

Inntektene fra revyen har i alle år vært svært viktig for driften av grendahuset. Nylig ble betydelige summer brukt på et nytt utbygg med fasiliteter som toaletter og vaskerom. 

– I tillegg er vi så heldige å ha gode sponsorer som spytter inn betydelige summer år etter år. Uten dem hadde det vært krevende, sier Halleland. 

Han gleder seg stort til forestillingene som går av stabelen fire lørdager fremover. De aller fleste billettene er utsolgt og hver eneste dag denne uka er revygjengen samlet for en siste finpuss av sketsjer og musikalske godbiter.