– Vi skal virkelig bygge dette opp til noe – Hnytt

Siste:

Arrangørene Aslak Askeland fra Scandic Maritim og Geir Andre Sjursen fra Mitt Italia.
Arrangørene Aslak Askeland fra Scandic Maritim og Geir Andre Sjursen fra Mitt Italia.

– Vi skal virkelig bygge dette opp til noe

I helgen ble Haugalandets første vinfestival arrangert på forskjellige steder i Haugesund, og arrangøren tror at dette bare vil vokse.

KARMØY/HAUGESUND: Oppe på Brovingen Mat & Vin startet Haugalandets første vinfestival da Haugesund Vinfest åpnet dørene fredag.

Geir Andre Sjursen fra Kolnes er med som arrangør sammen med flere andre.

– Det er første gang vi har vinfestival som er et samarbeidsprosjekt på tvers av forskjellige aktører i byen. Selv om en konkurrerer til daglig så er det gøy at en kan finne ting en kan samarbeide om, sier Sjursen.

Aslak Askeland fra Scandic Maritim er også fornøyd med et utsolgt arrangement fredag, og gjestene fikk presentert flere viner av Amarone-produsenten Valentina Cubi.

Det er veldig stas, i hvert fall når det blir utsolgt så fort. Det er venteliste, så det er gøy, sier Askeland.

– Vi skal virkelig bygge opp dette til noe, fortsetter han.

– Hvorfor tror du vin skaper så stor interesse?

– Vin har jo alltid vært en ting som folk har vært glad i, men det som er forskjellen nå er at folk begynner å interesserer seg for gode viner. De spør mye mer og får god hjelp av apper for eksempel. Det er et spennende fag og vanskelig å henge med for det utvikler seg så fort, forklarer Askeland.

– Det er veldig vakkert her

Hovedstjerna selv for anledningen, Valentina Cubi, besøkte regionen for første gang.

– Det er veldig vakkert her – helt fantastisk. Dere har en veldig frisk luft. Dette virker som en fin plass å slappe av på, forteller hun om førsteinntrykket.

Hun føler seg beæret av å bli invitert til vinfestivalen, og samme glede har også arrangøren:

– Det er fantastisk at en av de beste produsentene fra hennes region besøker her. Det er hennes første gang her og vi er så glade, sier Sjursen.

– Haugesund er en liten by, så normalt sett pleier produsentene å ville besøke Bergen, Oslo eller Trondheim. At hun kommer til en liten by som dette er hyggelig, og som en kan se så er det populært, avslutter han.

Valentina Cubi (t.h.), her sammen med sin agent, Heidi Skjeggestad.