Feirer 60 år med jubileumskonsert – Hnytt

Siste:

Kopervik Korforening samlet til øvelse på Eide skole før den store jubileumskonserten
Kopervik Korforening samlet til øvelse på Eide skole før den store jubileumskonserten

Feirer 60 år med jubileumskonsert

Kopervik korforening markerer jubileum i Karmøy kino.

KOPERVIK: Det er tirsdag kveld og fra musikkrommet på Eide skole høres både sang og tydelig instrukser. I disse tider er det intensiv øving for de 46 medlemmene i Kopervik korforening som gjør seg klar for den store jubileumsfeiringen i Karmøy kino den 6. oktober.

– Nå begynner ting å falle skikkelig på plass, sier en fornøyd dirigent, Mette Eriksen.

Hennes far var den første lederen av koret og selv har hun vært med som sanger siden hun var 20 år, og som dirigent de siste åtte årene. Hun forteller om et godt miljø og et mangfold av opptredener gjennom hele året.

– Vi har flere faste oppdrag, som på 17. mai, vi synger julen inn i kirken og er med på Syng med oss to ganger i året, forteller hun.

Da Kopervik korforening ble etablert i 1958 hadde byen to kor; Kopervik damekor og Kopervik mannskor. Oppslutningen var dalende og samarbeid ble inngått. Akkurat som nå var øvelsene preget av sangglede, mens den gang var det ikke uvanlig at medlemmene hadde med strikketøy på øvelsene. Historien forteller også at damene måtte stille i bluser under konserter, mens mennene hadde egne sangerluer.  Antall medlemmer har i løpet av årene variert, forteller dirigenten.

– Jeg husker at jeg deltok på 30-års jubileet. Da tror jeg det var 70 medlemmer, sier hun.

Dirigent, Mette Eriksen og pianist, Sten Arve Nornes gleder seg til 60-års jubileet.

Plass til flere

I følge korforeningens egen oversikt har antallet medlemmer stort sett lagt på rundt 40 i løpet av alle disse årene. Men det er alltids plass til flere sangere i korrekkene.

– Vi har plass til flere, særlig menn med sopranstemmer, sier hun og får bekreftende nikk fra leder, Birgitte Sund Lønning.

Hun legger til at behovet for mannsrøster er stort og at alle som har lyst å prøve seg i koret er velkommen på tirsdagsøvelsene.

Kjente sanger

Når jubileumskonserten holdes den 6. oktober vil dette bli en musikalsk reise gjennom samme tidsepoke som koret har eksistert. i øvingslokalet høres låter som de aller fleste vil dra kjensel på, enten man er oppvokst på 60- tallet eller de siste 10-15 årene.

– vi har hentet populærmusikk fra denne tidsperioden og byr på sanger fra blant annet Beatles, Sting, Vamp, Mods og mange flere, sier Eriksen.

Koret har fortsatt noen ledige billetter til jubileumskonserten og håper at mange vil delta under feiringen på lørdag.