Aksjonerte med årets viktigste frokost – Hnytt

Siste:

Aksjonerte med årets viktigste frokost

Solstein og Vili&Ve deltok i landsomfattende aksjon for å få flere tilrettelagte arbeidsplasser.

ÅKRA: Torsdag morgen spiste rundt 15 politikere og representanter fra administrasjonen lunsj på Vili&Ve på Åkra i anledning aksjonen «Årets viktigste frokost».

Den landsomfattende aksjonen ble arrangert for første gang for å kjempe for å få 2000 flere tilrettelagte arbeidsplasser i Norge innenfor denne stortingsperioden.

– Det er kjempeviktig. Solstein er en av over 200 slike bedrifter i Norge. Vi har mange fantastiske ansatte og vi vet at det er mange som har lyst å jobbe i våre bedrifter men som ikke får jobb. Derfor er det viktig at vi får flere nye arbeidsplasser slik at mange flere kan få en bedre hverdag, sier daglig leder på Solstein, Ole Egil Flotve.

Per dags dato er det 16 som står på venteliste til Solstein, og han håper dagens aksjon kan hjelpe på.

– Det er et stunt for å få løfte dette skikkelig opp og få satt det på dagsordenen, forteller Flotve.

Daglig leder på Solstein, Ole Egil Flotve.

Fortalte hva jobben betyr

I løpet av aksjonen var flere ansatte oppe og fortalte om hvordan det er å jobbe på kafeen. En av dem var Katrine Skeisvoll.

– Det var kjekt. Jeg fortalte litt om det jeg slet med i hverdagen, om angst og hvordan det er å komme på jobb, forteller hun.

– Hva betyr det for deg å jobbe her?

– Det å møte kollegaene mine og møte kunder, kjenne på at etter at du har vært på jobb så er du trøtt og kan slappe av og har gjort en god jobb. Det gir meg mye. Det er en «kjempekjekke» plass. Jeg kunne ikke hatt en bedre jobb enn dette, sier hun videre.

Katrine Eidsvoll fortalte om sine erfaringer med å jobbe på Solstein.

Skal vurdere det til budsjettet

Under frokosten fikk flere politikere utdelt en brosjyre med informasjon om aksjonen, og ordfører Jarle Nilsen lovet å lese godt gjennom.

– Jeg skal lese den flere ganger, og at i vårt flotte land så har vi folk som vil gå på jobb, som kan bidra, som har en kompetanse og som forstår verdien av å gå på jobb, men 67 prosent av dem blir værende hjemme. Det er akkurat 67 prosent mer enn det vi skal tolerere, sier Nilsen.

Han la til at kommunen har bidratt med noen av arbeidsplassene, men ønsker nå å se på videre støtte fremover.

– Vi må vurdere at i budsjettarbeidet nå for 2019 om det er mulig å opprettholde flere plasser, og de 16 som står på vår venteliste må vi prøve så godt vi kan å gi et verdig og godt tilbud og arbeidsforhold til, sier Nilsen.

Ordfører Jarle Nilsen.