– Kanskje det stiligste prosjektet som er blitt bygget på denne siden av Karmøy – Hnytt

Siste:

Håkon Brandtzæg og Stein Gunnar Døsen.
Håkon Brandtzæg og Stein Gunnar Døsen.

– Kanskje det stiligste prosjektet som er blitt bygget på denne siden av Karmøy

11. oktober går salgsstarten for prosjektet «Fryseriet» i hjertet av Åkrehamn.

BOLIG: Langs sjøveien inn til Åkrehamn ligger tomta til det som er det gamle fryseriet på folkemunne. Det gamle industribygget skal snart rives, og på tomta vil det komme et leilighetsbygg med 36 leiligheter over fire etasjer med utsikt mot havet i vest.

Prosjektet har fått det klingende navnet «Fryseriet», og eiendomsmeglerne Håkon Brandtzæg og Stein Gunnar Døsen fra Eiendomsmegler 1 har klokketro på bygget og dets beliggenhet.

– Vi håper jo at vi får solgt godt i starten, at det blir nok til å sette i gang. Vi har beregnet at vi skal selge halvparten så starter vi. Det tror vi vil skje fort, sier Brandtzæg, som forklarer at fra erfaring så selger en mye i starten før det blir mer jevnt og trutt frem mot innflytning.

Bygget vil ha totalt fire etasjer pluss en garasje i underetasjen. I første og andre etasje blir det 13 leiligheter hver, mens det blir åtte leiligheter i tredje etasje og to på toppen.

Salgsstarten er satt til 11. oktober på Blå Kors på Åkra, og eiendomsmeglerne forteller at de allerede har merket at det er interesse for prosjektet.

– Vi har fått en ganske god interessentliste som vi har sendt ut invitasjon til. Vi har vel over 60 navn, så vi er veldig fornøyde etter den markedsføringen vi har hatt nå, sier Brandtzæg.

– Det har ikke blitt markedsført så veldig, men det virker som at folk har ventet på dette, at det skulle komme noe her. Jeg tror ikke du finner en bedre tomt på Åkra å bygge leiligheter på, kommer det fra Døsen.

Stas

Begge synes det er stas å få være med på å selge prosjektet, som de tror blir et signalbygg på Åkra.

– Det var stas å få prosjektet, for det var konkurranse om det. Det er kanskje det stiligste prosjektet som er blitt bygget på denne delen av Karmøy, sier Døsen, før Brandtzæg tar over:

– Det blir et signalbygg, så det er vi godt fornøyd med. Bygget som står nå er jo et industribygg, så det gjør nok ikke for naboene at det skal vekk heller.

Begge ser at Åkra-området er i vekst, med flere nye prosjekter på gang, men har likevel god tro på at de får solgt.

– Dette er noe helt utenom det andre som bygges, så jeg tror ikke dette blir påvirket av at det blir bygget andre ting på Åkra, sier Døsen.

Leilighetskomplekset, her sett fra moloen, vil få utsikt mot vest. Foto: Eiendomsmegler 1 / Vikanes Bungum

Kvalitet

Ifølge Døsen og Brandtzæg vil alle leilighetene være gjennomgående fra øst til vest.

– Alle vil få sjøutsikt mot vest, og en vil få en god størrelse fra 81 kvadratmeter og oppover, forteller Brandtzæg, som legger til at størrelsen gjør at alle får minst to soverom.

– I tillegg får alle stor og god terrasse, der de minste er på 15 kvadratmeter, mens de største er på godt over 100 kvadratmeter, føyer han til.

Ifølge eiendomsmeglerne har utbygger lagt en del i kvaliteten på bygget, med blant annet Schmidt-kjøkken, helfliset bad og parkettgulv.

– Vi er godt fornøyd med at utbygger har strekt seg til det. De har vært opptatt av det at hvis en kjøper leiligheten så skal en få en bra pakke, sier Brandtzæg.

– Det blir litt eksklusivt?

– Ja, det kan du si, sier Brandtzæg.

Bygget er tegnet av Vikanes Bungum, og meglerne regner med byggestart på nyåret, med ferdigstillelse rundt høsten 2020.

Meglerne gleder seg til å begynne med salget.